Ovaj prelijepi cvijet krasi mnoge terase tokom ljeta…

Jedna od najljepših vrsta cvijeća koja može da krasi vašu terasu je viseća petunija. Ovaj atraktivni cvijet zna da od terase napravi pravi mali rajski vrt a u poređenju s raskošnim izgledom traži relativno skromnu njegu.Viseće petunije jedan su od najraskošnijih cvjetova koje možete da odaberete za vašu terasu.

Najomiljenija sorta ove vrste je surfinia koja ima velike, krupne cvjetove i može da formira cvjetne prekrivače dužine i do 1,5 m.
 
Ovaj hibrid petunije koja je inače jednogodišnja biljka, poreklom iz Sjeverne i Južne Amerike, nastao je u Japanu. Viseća petunija izuzetno bogato cvjeta u svim mogućim bojama u periodu od maja do oktobra pod pretpostavkom da je dobro snabdjevena vodom i hranljivim materijama.Savjet je da viseće petunije držite na osunčanom mjestu terase gdje ima najviše tokom dana sunca, a važno je i da bar jednom mjesečno otklanjate procvjetale dijelove cvijeta.Ako je moguće, preporučuje se da zalivate petunije vodom siromašnom krečnjakom (pustite neka odstoji) i jednom nedjeljno da ih prihranjujte đubrivom za petunije.

Pri zalivanju, vodite računa da ne kvasite listove. Ukoliko se desi da se listovi često suše i žute to može da bude pokazatelj da treba pojačati prihranu.
Izvor: bebac.com