Miris parfema posjeduje “moć” da nas učini ljepšom i atraktivnijom, kao što ima i moć zavođenja. Nekada, parfemi su se daleko više cijenili i bili su vrlo skupocjeni, dok se u današnje vrijeme mogu pronaći razni parfemi – za određena godišnja doba, različite situaciju, pa čak i za određenu starosnu grupu žena…

Odabrati parfem koji će na jedinstven način istaći našu eleganciju i karakter nije laka stvar. Zato vam mi uvijek uskačemo u pomoć! Predstavljamo vam top 5 citrusnih parfema za ljeto, koje će osvježiti vaše čulo mirisa i ostaviti veliki utisak…

1. Christian Dior – Hypnotic Poison Eau Secrete woman

Slavna mirisna kolekcija Dior, Poison Collection dobila je još jedno izdanje iz Hypnotic ogranka. Originalni Hypnotic Poison je izašao još davne 1998. godine, 2010. god. je lansiran Hypnotic Poison  Eau Sensuelle varijanta, dok im se početkom 2013. godine prodružuje Hypnotic Poison Eau Secrete.

Hypnotic Poison Eau Secrete predstavlja miris fatalne privlačnosti, zavođenja i senzualnosti. Elegantan, orijentalan, ali i osvježavajući, miris započinje citrusnim aromama sicilijanske mandarine, narandže i kalabrisjkog bergamota. U srži je dominantan intezivni akord sambac jasmina koji je pomiješan sa tunižanskim nerolijem. Bazu čini aroma vanilije koja je zaštitni znak Hypnotic Poison kolekcije.

Gornje note: sicilijanska mandarina, bergamot

Srednje note: jasmin, tunižanski neroli

Donje note: vanila

2.Moschino Hippy Fizz Woman

Hippy Fizz od Moschino – a izražava prave ljetnje i sunčane dane ljeta. Namijenjen je ženama koje žive strasno i koje uživaju u svakom trenutku.

Gornje note: limun, listovi maline

Srednje note: cvijet lokvanja, majska ruža, parma ljubičica

Donje note: slatka maslina, kedrovina

3.Prada Candy L’eau Woman

U aprilu 2013. izašla je adaptirana verzija Pradinog Candy parfema iz 2011. godine. Pored prepoznatljivog “gurmanskog” mirisa karamele, u ovom parfemu su dodate note citrusa i cvijeća, što ga čine idealnim parfemom za ljeto. U vrhu se nalaze italijanski citrusi iza kojeg slijedi srce slatkog graška. Baza je topla, sačinjena od benzoina, bijelog mošusa i karamele.

Gornje note: citrusi

Srednje note: cvijet graška

Donje note: bijeli mošus, benzoin, karamela

4. Carolina Herrera CH Woman

Ovaj parfem se potpuno razlikuje od prethodnih kolekcija Carolina Herrera. Neodoljiv je, svjež, cvjetni i prikladan za sve prilike – i tokom dana, ali i noći. Namijenjen je ženama koje odišu elegancijom, a čiji se stil može okarakterisati kao savremeno – klasičan.

Gornje note: grejpfrut, sicilijanski limun, italijanski bergamot

Srednje note: ulje ruže, jasmin, cimet sa Sri Lanke, praline, sok narandže

Donje note: mošus, sandalovina, kedar, pačuli, ćilibar, kašmir

5.Guerlain Petite Robe Noire Fresh Woman

Miris je cvjetno – zeleni, a otvara se svježim notama limuna, mandarine, bergamota, cvjeta narandže sa Sicilije i trave koji vode do cvjetnog srca koji je sačinjen od bugarske i turske ruže, cvijeta badema, frezije i sambac jasmina. Bazu čine pistaći, badem, tonka, bijeli mošus i pačuli.

Gornje note: bergamot, mandarina, limun, cvijet narandže

Srednje note: bijela frezija, cvijet bandema, bugarska ruža, turska ruža, jasmin Sambac

Donje note: pistaći, mahune tonke, bijeli mošus, pačuli.

Izvor: zenskimagazin.com