Policija iz Laktaša uhapsila je jedno, a privela dva lica koja su osumnjičena za više teških krađa na području ove opštine, kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 30.600 KM, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

“Juče je uhapšen muškarac čiji su inicijali Đ.U. /32/ iz Laktaša za koga je policija tokom višemjesečne akcije ‘Klješta’ prikupila dovoljno dokaza na osnovu kojih sumnja da je organizator i direktni izvršilac krivičnih djela teška krađa od decembra prošle do jula ove godine“, navela je portparol CJB Marija Markanović.

Ona je rekla da su u svojstvu osumnjičenih ispitana lica čiji su inicijali N.S. /19/ i M.R. /55/, oba iz Laktaša, za koje je utvrđeno da su prema instrukcijama Đ.U. izvršili krivično djelo teška krađa od aprila do jula ove godine.

Oni su osumnjičeni da su rasjekli žičanu ogradu, ušli u krug firme iz Laktaša i ukrali 20 elektro-motora i tri krila vrata komore za hlađenje, čime su pričinili materijalnu štetu od oko 20.000 KM.

“Oni su osumnjičeni i da su u martu i aprilu rasjekli žičanu ogradu i iz kruga preduzeća iz Laktaša ukrali oko 20 aluminijumskih felgi za vozila i pričinili materijalnu štetu od oko 2.000 KM”, navela je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, oni su osumnjičeni da su u periodu od decembra prošle do jula ove godine razvalili katanac na ulaznim vratima poslovnog prostora preduzeća iz Laktaša odakle su ukrali štampače, električnu rampu, samonosive elektro-kablove, agregat za pretakanje goriva, motor za navodnjavanje, vatrogasnu benzinsku pumpu za vodu, agregat za točenje goriva sa dva pištolja, pričinivši materijalnu štetu od oko 8.000 KM.

Osumnjičeni su i da su u noći noći 13. i 14. maja u mjestu Jablan, opština Laktaši, razvalili katanac na vratima pomoćnog objekta i ukrali moped marke “šenke”, čime je pričinjena šteta od oko 600 KM.

Osumnjičeni čiji su inicijali Đ.U. danas će, uz izvještaj, biti sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje, a protiv N.S. i M.R. biće dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.

Pripadnici Policijske stanice Laktaši nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela za koje se sumnja da su ih izvršila ova lica i utvrđivanju tačne materijalne štete pričinjene krivičnim djelima.

Akcija je realizovana u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Đuri Ubiparipu, Rajku Miloševiću i Nedeljku Svjetlanoviću, kao i preduzećima “Agrotrend”, “Agić kompani” i “Sinekop”.

Izvor: Srna