Žene mnogo brinu o svojoj higijeni i svom izgledu. Nemojte pratiti sve savjete koje pročitete ili čujete, jer nisu svi tačni. Savjete o njezi kože možemo pročitati u novinama, vidjeti na televiziji kao što možemo i čuti od naših blogerki. Kada pročitete neki savjet raspitajte se da li je to stvarno dobar savjet ili jednostavno prazna priča. Predstavljamo vam savjete koje sigurno ne treba da pratite gdje god ste ih čuli ili pročitali.

1. Stavljati limun na lice

Cilj stavljanja limuna na kožu lica je da posvijetli kožu i skine pjege. Međutim, kiselina u soku od limuna može da trajno ošteti vašu kožu. Ne samo da isušuje kožu tako što vašoj koži oduzima zdrava ulja, može izazvati i iritaciju.

2. Češljati kosu non-stop

Nemojte češljati kosu non stop, dovoljno je 2 puta dnevno. Pretjerano češljanje može dovesti do opadanja kose i bržeg mašćenja kose. Ako ste već navikli da non-stop češljate kosu, uzmite češalj ne četku, i blago češljajte kosu ili prolazite prstima.

3. Koristiti lijepak za uklanjanje mitisera

Sjetite se kada ste kao male u školi prosule malo lijepka na prste, sjetite se kako je bilo teško skinuti to. Nemojte da se igrati sa vašom kožom, pogotovu kožom lica. Ne samo da se lijepkom neće povući mitiseri, već ćete vašu kožu izložiti hemikaliji koje nisu napravljenje za kožu.

4. Cjediti bubuljice

Ovo rade mnogo češće žene od muškaraca. Nemojte cjediti bubuljice nikako! Mnogo žena misle da će tako bubuljica brže da se skloni i taj dio kože izliječi. Naprotiv, mogu vam ostati rupe na licu, pored toga kada iscjedite bubuljicu taj dio kože ostaje otvoren i mogu da uđu svakakve bakterije koje vam mogu napraviti još veći problem. Budite strpljive, ne cjedite, sama će se izliječiti, ili koristite preparate za bubuljice koji će je isušiti.

5. Pivo je zdravo za kosu

Pivo sadrži vitamin B i jeste dobar za kosu sa jedne strane, ali sa druge strane sadrži alkohol i svakakve druge supstance koje nisu dobre za vašu kosu. Iz tog razloga postoje šamponi koji u sebi sadrže samo “onu dobru stranu” piva i sa njim je zdravo da se kosa pere, pored toga bolje je da koristite taj šampon jer nije baš zanimljivo da se polivate pivom kada se kupate i da poslije mirišete kao da ste izašli iz pivare.

6. Jutarnje umivanje

Vaša koža proizvodi zdrava ulja dok vi spavate i pranje ujutru može dovesti do iritacije. Najbolje je da se uveče prije spavanja umijete. Osim toga, na ovaj način nikada sebi nećete dozvoliti da legnete sa šminkom na licu.

Izvor: wannabemagazine.com