Teška saobraćajna nesreća dogodila se u Austriji noćas, oko 3 časa iza ponoći, kada je autobus u kojem su bili i putnici iz BiH udario u kamion. Povrijeđeno je sedam putnika, od kojih jedan teško.

U autobusu za međuanarodni putnički prevoz, “Adriatic bus AB” bila su 54 putnika i tri vozača. Iz za sada nepoznatih razloga, samo kilometar prije ulaska u Njemačku, autobus u kojem su uglavnom bili putnici iz BiH i koji su se sa godišnjih odmora vraćali u Švedsku, udario je u kamion.

Među putnicima je, kako saznaje portal www.Banjalucanke.com, bilo oko 15 osoba iz Banjaluke:

– Oni su juče popodne krenuli iz Banja Luke i moja prijateljica je bila u tom busu. U austrijskom članku piše da je bilo preko 50 putnika, ali s obzirom na sezonu autobus je sigurno bio pun putnika – rekla nam je čitateljka našeg portala.

Povrijeđeni putnici su zbrinuti u bolnici, a kako su nam rekli iz “Adriatic busa”, žena koja je teško povrijeđena ima prelom noge i nije iz BiH.

Putnici su tek prije četiri časa nastavili put za Švedsku. Do tada, ugruvani i u šoku, sve vrijeme su čekali prevoz na jednom odmorištu.

– Nisu čak ni vodu dobili. Interesantno je koliko su bili baksuzni. Prvo su ih na hrvatskoj granici pretresli pa skoro do šarafa u busu, takođe i Slovenci, a onda im se ova nesreća desila u Austriji. Nadam se da će tih preostalih dvadesetak sati proteći u redu – bila je iskrena naša čitateljka.

Kako pišu austrijski mediji, putnici su nakon saobraćajne nesreće spavali na otvorenom na benzinskoj pumpi u Subenu.