OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović upriličio je danas, 19. avgusta, u Gradskoj upravi prijem za pjevača i kompozitora Željka Joksimovića sa kojim je razgovarao o utiscima o Banjoj Luci, te stanju u kulturi, muzici i estradi.

Gavranović je rekao da je tokom razgovora velika pažnja posvećena posjeti Joksimovića umjetnici Jadranki Stojaković i da je Joksimović ponudio da se u oktobru ili novembru realizuje jedan koncert posvećen stvaralaštvu Stojakovićeve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Taj koncert bi poklonili Jadranki Stojaković, te pokrenuli i humanitarnu akciju da joj se pomogne u pribavljanju određenih lijekova i daljem procesu njenog liječenja – rekao je Gavranović novinarima. On je dodao da će Grad Banja Luka pomoći u organizaciji ovog koncerta, ocijenivši da je to izuzetan Joksimovićev gest.

Joksimović je zahvalio gradonačelniku na prijemu i gostoprimstvu izrazivši zadovoljstvo što je ponovo u Banjoj Luci.

– Često sam prolazio kroz Banju Luku, imam ovdje puno prijatelja i drago mi je da ću se družiti ponovo sa mojom publikom u Banjoj Luci. Vidim da je interesovanje za koncert zaista veliko – rekao je Joksimović.

On je primijetio da je Banja Luka urbanistički drugačija, više evropska i modernija.

– Raduje me taj progres koji svakako obećava – kaže Joksimović.

Željko Joksimović je trebalo da održi koncert na Gradskom stadionu u Banjoj Luci večeras, ali je organizator, zbog najavljenih vremenskih nepogoda, to odgodio za petak, 21. avgust, u 21.00 čas.