Etno grupa “Trag” nastupaće večeras, 23. avgusta u 19 časova u parku Petar Kočić u Banjaluci.

Nastup “Traga” je u okviru programa obilježavanja 50. jubilarnog Kočićevog zbora sa svečanim otvaranjem Kočićeve knjižare.

“Kočićeva knjižara” otvorena je 21. avgusta  u Ulici Bana Milosavljevića, popularnom Parkiću. Svi zainteresovani Banjalučani moći će se u njoj, u narednih nekoliko dana družiti sa piscima i knjigama.

Ovogodišnji „Kočićev zbor“ ugostiće mnoge pisce iz Francuske, Njemačke, Rusije, Grčke i svih bivših jugoslovenskih republika.

– Angažovali smo naše pisce, umjetnike u raznim oblastima. U Kočićevom parku u Banjoj Luci biće niz manifestacija, od izložbi do nastupa etno-grupa, a  završna svečanost planirana je za 30. avgust u Stričićima i biće mnogo lijepih iznenađenja – naveo je predsjednik Izvršnog odbora Zavičajnog društva “Zmijanje”, Dragutin Ilić.

Na centralnoj manifestaciji, 30. avgusta, u 12.00 časova na Kočićevom ognjištu u Stričićima biće dodijeljene nagrade dobitnicima “Kočićeva nagrada” i “Zmijanjče”. Dan ranije, 29. avgusta u Kluturnom centru „Banski dvor“ biće održana svečana akademija.

  • Napomena: Koncert “Traga” nije cjelovečernji, već samo dio programa uz još nekoliko učesnika.