Ukoliko to želite, možete da izgledate vitkije tako što ćete primijeniti trikove poznatih stilista i vizuelno “produžiti” noge!

Ovoo možete da postignete ako nosite obuću sa štiklama u nijansama kože, pantalone u boji cipela, visok struk i špicaste sandale ili cipele.

1. Štikle i platforme u nijansama kože

Iako ovaj udoban i stabilan model savršeno ide uz usku suknju, kaišići ipak vizuelno skraćuju noge pa će izgledati kraće nego što to zaista jesu. Zato se držite štikli u nijansama kože i platformi koje će naglasiti vaše gležnjeve, a time i dužinu nogu.

2. Pantalone u boji cipela

Sve dame znaju da pantalone i cipele u istoj boji vizualno produžavaju noge jer se prividno stapaju, pa granica između odjeće i obuće nije toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji vreijde i za čarape ako nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dijela garderobe.

3. Mini-suknje i šorts s visokim strukom

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog “produžavanja” nogu. Zato češće nosite mini suknje i šortseve, samo pazite da to ne djeluje neukusno i izbjegavajte pripijene modele. Stilisti posebno preporučuju odjeću s visokim strukom jer izdužuje figuru.

4. Obuća na špic

Obuća sa špicastim vrhom vizuelno produžava stopala ali i cijele noge, zato obavezno nabavite kvalitetan par ovakvih cipela.

 

Izvor: zenasamja.me