Zlatan Babić iz banjalučkog naselja Česma sumnjiči se da je mentalno zaostalu djevojku prisiljavao da ga oralno zadovoljava. Kako saznajemo, sve se desilo u šumi u naselju Trapisti prije sedam dana a Babić je djevojku prisiljavao na obljubu, uz prijetnju da o tome ne smije nikome da priča.

“Babić je uhapšen, a tokom dana i sproveden u banjalučko Okružno tužilaštvo i to zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “obljuba nad nemoćnim licem”.

Ispitivanje je trajalo nekoliko sati, a kako ATV saznaje u Tužilaštvu su, pored Babića, bili djevojka i njena majka koja je navodno policiji prijavila slučaj. Babić je navodno djevojku primijetio na ulici, zatražio broj telefona i, u vrijeme dok je majka bila odsutna, zvao je kako bi u šumi ugovarao sastanke. Babić je krajem dana pušten kući.

“Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca a iz razloga što nije ispunjen, odnosno ostvaren ni jedan od posebnih uslova za određiivanje mjere pritvora predviđenog u članu 197 Zakona o krivičnom postupku osumnjičeni je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode”, rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Krivičnim zakonom Republike Srpske zaprijećene zatvorske kazne za ovakva krivična djela su od šest mjeseci do pet godina. Kako nezvanično saznajemo, Babić je od ranije poznat policiji.

babic3Izvor: atvbl.com