Ovo su oni mostovi za koje je neophodno da uzmete dah prije nego stupite nogom na njih! A neke, mnogi gledaju samo iz daleka!

1. Rojal Džordž most, Kolorado

Nalazi se u tematskom parku i proteže se iznad rijeke Arkanzas i sve do 2001. godine držao je prvo mjesto – najviši most na svijetu! Ali onda su, naravno, Kinezi napravili veći.  

Royal Gorge Bridge

 

2.Trift most, Švajcarska

Na švajcarskim Alpima nalazi se predivan most, most Trift i definitivno je malo onih koji bi se osmijelili da urade ono što je uradio ovaj fotograf. Nalazi se na 170 metara visine, s njega se proteže pogled koji oduzima dah, ali da li biste ostali bez daha kada biste kročili na njega?

trift bridge is a long way up

 

3. Kavarau most, Novi Zeland

Most veoma popularan među planinarima i biciklistima, a još je poznatiji po tome što je prvi most sa bandžijem na svijetu.

Ready for the jump

 

4. Most na planini Daedunsan, Korea

Nalazi se u nacionalnom parku Daedunsan i dio je jedne od omiljenih planinarskih tura Koreanaca. Ne samo što je on sam po sebi visok već i jedini put koji do njega vodi su veoma strme stepenice pa je dosta onih koji se ispred njih zaustave.

Daedunsan Mountain Suspension Bridge – South Korea

 

5. Egij di Midi, Francuska

Nalazi se na 3.500 metara nadmorske visine i s njega se proteže veličanstven pogled. Do njega se dolazi žičarom i to je jedna od najdužih vožnji žičarom na svijetu. 

It's time to get home

 

6. Viseći most Gasa, Nepal

Razlog zbog kojeg ovaj most izgleda kao da je previše korišćen i potpuno oronuo je zatošto on i jeste takav. Preko njega svakodnevno prelaze krda životinja tako da ukoliko vas ikada tamo put odvede znajte da možda budete morali da se s njima mimoilazite. Samo nemojte mnogo da skačete po njemu. Za svaki slučaj!

Suspension Bridge Over the Kali Gandaki Valley

 

7. Kapilano most, Kanada

Ovo je jedan od najvećih visećih mostova na svijetu. Visi 54 metara iznad rijeke Kapilano. Na žalost, postao je poznat po mnoštvu skokova sa mosta.

Bridge Between...

 

Izvor: prva.rs