Turistička organizacija grada Banje Luke organizovaće od 24. do 26. septembra Međunarodni sajam turizma i zdravlja. Sajam će biti održan u centru grada, na Trgu Krajine, koji će biti posebno pripremljen i uređen.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije grada – na Sajmu će se predstaviti  nacionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije, strukovna udruženja, hotelijeri i drugi direktni i indirektni pružaoci turističkih usluga.

U dijelu sajma “Putevi zdravlja”, predstaviće se izlagači iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine uz proizvođače organske i zdrave hrane, mlijeka i mliječnih napitaka, vode i dijetetskih suplemenata.

Ovogodišnji Sajam biće u velikoj mjeri posvećen sportskom turizmu. S tim u vezi, u okviru stručnog dijela Sajma, 25. septembra, biće organizovana radionica o temi: „Mogućnosti razvoja sportskog turizma“.

Podsjećamo da je Banja Luka dobitnik nagrade „Šampion sportskog turizma“, koju dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva „Sacen International“.

Radno vrijeme Sajma biće od 11 do 19 časova. Sajam je prošle godine posjetilo više od 30.000 posjetilaca.

Sjednica Upravnog odbora “Sacen International”:

Povodom Međunarodnog sajam turizma i zdravlja, 23.septembra u 18 časova, u hotelu “Bosna” biće održana  65. sjednica Upravnog odbora u organizaciji Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva “Sacen International”.

Takođe, biće upriličeno svečano uručenje najviših priznanja povodom jubileja 25 godina Turističkog oskara “Zlatno turističko srce” u akciji “Birajmo najbolje u turizmu regiona jugoistočne Evrope”.

Priznanje se dodeljuje u vidu zlatne plakete, medalje i značke najzaslužnijim koji su dali svoj doprinos u proteklih 25 godina uspešnoj organizaciji manifestacija pod okriljem “Sacen International”.