Donekle izgleda veoma čudno da pomijeranjem stvari po kući i kancelariji možete uticati na veću zaradu novca. Svakodnevno vidite i dotičete razne stvari čija energija, zajedno sa onom koju nosite u sebi, može da učini čuda. Kada bolje razmislite i novac predstavlja neku vrstu energije, često donosi dobro raspoloženje te čini ljude zadovoljnijima. Poenta je u tome da u svom domu i životu uopšte stvorite uslove za neometano strujanje životne energije, a samim tim ćete obezbijediti sigurnost i blagostanje. Donosimo šest važnih feng šui savjeta koji će vam obezbjediti veći priliv novca u vaš dom.

Popravite pokvarene slavine

slavina

Voda po feng shui učenju može označavati dvije stvari: novac i emocije. Zašto baš te dvije stvari? Pa jednostavno: voda teče, a novac i emocije su vrsta energije koja, opet, kao i voda, ima svoj tok. Popravite slavine ako iz njih curi voda. Ili krov koji prokišnjava. Popravljajući stvari u svom domu, ustvari, popravljate svoj život.

Zatvorite poklopac na wc šolji


Kupatilo predstavlja velikog “potrošača” pozitivne energije. Voda iz česme otiče u odvod, a i puštanjem vode u wc šolju takođe trošite znatne izvore energije. Zato, zatvorite poklopac na wc šolji kako bi spriječili da energija ode od vas. I bilo bi dobro kada bi na cijev iza šolje zavezali crvenu mašnu, koja će, ako je vjerovati feng shui pravilima, zauvijek zaštititi vaše finansije.

Uredite ulazna vrata


Veoma je važno da ulazna vrata odišu dobrodošlicom. Uklonite sve nepotrebne stvari (smeće, drva, staru obuću), jer će one zakrčiti put pozitivnoj energiji. Takođe, vodite računa da je zvono na vratima u funkciji, kako biste čuli kada poslovna prilika pozvoni na vrata. Adresa i broj kuće (ili stana) moraju biti lako uočljivi, kako bi energija brzo pronašla put do vašeg doma.

Razmislite o simbolima


Kada prođete kroz ulazna vrata, šta vam se nalazi na lijevoj strani prostorije u kojoj se nalazite? Po starom tibetanskom učenju, upravo taj dio vašeg doma predstavlja dio veoma važan za novac. Šta se tu nalazi? Da li su stvari uredno složene ili u potpunom haosu? Ako je sve nabacano i neorganizovano, moguće je i da su vaše finansije u istom takvom haosu. Da li je u tom dijelu kućna biljka koja brzo napreduje i oduševljava mirisom? Onda očekujte da će i vaše finansije isto tako napredovati. Da bi energija te priliv novca bili što veći i sigurniji, na zidove stavite slike prirode, drveća, jedrenjaka, rijeke ili možda konja u galopu. Svaka ova slika simboliše slobodu te priziva pozitivnu energiju u vaš dom.

Redovno održavajte peć na drva (kamin)


Po feng šui učenju, peć na drva simboliše obilje i bogatstvo. Vodite računa da je uvijek čista i da redovno održavate dimnjak. Na ovaj način otvorićete put energiji koja će omogućiti stvaranje više poslovnih prilika, a samim tim i zaradu.

Naučite da cijenite novac

happy-oman
Nakon što ste uradili prethodnih pet koraka, vrijeme je da se “pozabavite” vlastitim odnosom prema novcu. Možda još od djetinjstva imate iskrivljenu sliku o novcu i bogatim ljudima. Možda mislite da su zli i da su novac stekli na pogrešan način. Vrijeme je da promijenite mišljenje. Počnite da na novac gledate kao nagradu za dobro djelo, dobrotu, inteligenciju i zalaganje za druge. Bez obzira da li trošili, štedjeli, dobijali ili davali novac, uvijek budite zahvalni u životu. Vaš optimizam i pozitivna energija će djelovati kao magnet za privlačenje novca.

Izvor: minimagazin.com