Šabački pank-rok sastav “Goblini” odličnom svirkom i sjajnom atmosferom “zapalio” je publiku u punom Klubu studenata grada na Vrbasu.

Kako je za ovaj bend tipičan žestok start, tako su i ovoga puta koncert otvorili pjesmom “Luna” te nastavili u snažnom ritmu nižući svoje najveće hitove s albuma “Roba s greškom” i “U magnovenju”.

Članovi benda su se prisjetili svog prethodnog koncerta u Banjaluci iz 2010. godine, na kojem je momak iz publike zaprosio djevojku na bini, pa su samim tim “Goblini” i prije prve pjesme pitali publiku da li ima još neko u publici ko bi želio da učini istu stvar.

Publika je s oduševljenjem pjevala sve hitove šabačkog sastava, a pjevač Branko Golubović je više od pola vremena proveo u samoj publici, jer žestoka šutka nije prestajala tokom čitavog koncerta.

Vokal “Goblina” se u nekoliko navrata obratio publici i naveo kako je grad na Vrbasu zaslužan za komponovanje nekoliko pjesama ovog benda, te naglasio publici da su neki od najvećih hitova nastali upravo u Banjaluci. Jedna od tih pjesama je i “Pozdrav suncu”, za koju je nedavno snimljen i video-spot.

Golubović se prije izvođenja pjesme “Evropo” našalio s publikom i pomenuo kako je čar pank muzike izgubila svoj smisao u velikim zemljama Evropske unije i da jedino naša gomila još održava smisao ovog žanra.

Iz benda su naglasili da su na koncert stigli tek nekoliko sati prije samog početka zbog velikih gužvi na granicama, te ističu zadovoljstvo koje su imali na hrvatskoj granici gdje je službenik znao njihove pjesme. Golubović se osvrnuo na činjenicu da ga poslije Banjaluke čeka put za Afriku, pa je i samim tim počastio publiku hitom “Daleki put”. On kaže da Banjaluka ima neku čudnu moć da poslije svakog koncerta u tom gradu njega čeka putovanje i do 12 sati u avionu.

goblini-1

Iako su sa svirkom počeli u 22.30, bend je po završetku koncerta sišao s bine, ali pozivi publike nisu prestajali, nakon čega su se “Goblini” vratili i svirali skoro sat iza ponoći.

Organizatori su zadovoljni odazivom publike i najavljuju da će KSB već u narednom periodu organizovati još koncerata. Već 3. oktobra dolazi kultni sastav iz Hrvatske “Let 3”.

Izvor: nezavisne.com