Na banjalučkom Pravnom fakultetu 2. i 3. oktobra biće održano Međunarodno savjetovanje pravnika “Oktobarski pravnički dani”, u okviru kojeg će biti podneseno 88 referata od 100 autora, najavio je danas dekan banjalučkog Pravnog fakulteta Vitomir Popović.

Popović je rekao novinarima da će svi ti radovi, koji će biti izneseni na 12. savjetovanju, obraditi najaktuelnija pitanja iz svih oblasti pravne teorije i prakse i biće objavljeni u časopisu Udruženja pravnika Republike Srpske “Pravna riječ”.

Popović je naveo da je predviđeno da plenarno zasjedanje bude održano 2. oktobra, sa početkom u 10.00 časova u amfiteatru Pravnog fakulteta, a nakon toga rad se nastavlja po katedrama – državno-pravna, upravno-pravna, radno-pravna, građansko-pravna, privredno pravna, međunarodno-pravna i krivično-pravna katedra.

On je dodao da bi ovom skupu trebalo da prisustvuje veliki broj pravnika iz Srpske i Federacije BiH, kao i iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Rusije, Bjelorusije i drugih zemalja.

Popović je istakao da su “Oktobraski pravnički dani” značajni za dalju izgradnju i funkcionisanje pravnog sistema Republike Srpske, i da je upravo to jedan od razloga organizacije ovog skupa.

Skup organizuju Udruženje pravnika Srpske i banjalučki Pravni fakultet.

Izvor: Srna