U kasarni Kozara u Banjoj Luci, u toku je revijalno sportsko takmičenje u uličnoj košarci koje organizuje Komanda za podršku Oružanih snaga BiH.

Takmičenje je jutros svečano otvorio gradonačelnik Slobodan Gavranović. On je rekao da je saradnja Grada Banja Luka i OS BiH veoma dobra, a pogotovo je bila značajna za vrijeme prošlogodišnjih poplava koje su zadesile naš grad.

– Iz prirodnih katastrofa učimo lekcije kako treba da odgovorimo na njih u budućnosti i kako da obezbijedimo funkcionisanje grada u takvim uslovima. Moram istaći da su se pripadnici Oružanih snaga sa velikom profesionalnošću uključili u borbu za spasavanje ljudi i materijalnih dobara prilikom poplava.  Danas smo se okupili drugim povodom, da se bavimo sportom, da promovišemo druženje i saradnju da se još bolje upoznamo i zbližimo – poručio je gradonačelnik, otvarajući takmičenje u kasarni Kozara.

Komandant 6. pješadijske brigade OS BiH, general Radovan Ilić, podsjetio je da su Oružane snage, zajedno sa civilnim strukturama, preduzele adekvatne mjere kako bi se spriječile katastrofalne posljedice poplava.

– Drago mi je da ćemo danas održati sportsko takmičenje, želim svima uspjeh, fer borbu i da sve protekne u dobroj atmosferi, neka pobijedi najbolji. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali našem pozivu da učestvuju u ovom takmičenju – rekao je general Ilić.

Između ostalih, u današnjem takmičenju učestvuje i ekipa Gradske uprave Grada Banja Luka.