Pogled na kanjon od kojeg zastaje dah – plus hod po žici između njegovih vrhova. Tako je izgledao kanjon Tijesno kraj Banjaluke u proteklih deset dana. Čak 70 takmičara iz 13 zemalja regiona pokazali su svoju vještinu i neustrašivost.

“Došla su dva svjetska prvaka u hajlajneru, oni su hodali preko 300 m po toj žici – ili hajlajnu, kako mi to zovemo – i time su postigli svjetski rekord. Ovde kod nas, hajlajneri su uspjeli da naprave pet različitih linija od 35 do 100 m, a svjetski rekord je oko 400 m”, rekao je Igor Vukić, organizator festivala i predsjednik Penjačkog kluba “Extreme”.

A takmičari su razdaljine prelazili na visini od 150 metara. Prvo takmičenje u hodu po žici na našim prostorima događalo se u sklopu neobičnog festivala pod nazivom “Drill and Chill”.

“Svi su oduševljeni lokacijom i potencijal je jako veliki za dalji razvoj, ali ono što je sigurno je da ćemo već sljedeće godine da organizujemo još jedan takav festival”, dodao je Vukić.

Osim hoda po žici, brojni učesnici uživali su i u ekstremnom penjanju. Na festivalu koji je trajao 10 dana, sređeno je više od 60 staza i smjerova za penjanje.

Izvor: atvbl.com