Treba vam poklon za novorođenče, želite nešto drugačije, originalno, a u isto vrijeme korisno? Pokloni od pelena sigurno su jedan od najljepših i najkorisnijih poklona za novu bebu, a raduju im se i roditelji.

Saša Blanić je mama koja pravi vrlo maštovite poklone od pelena. Prvu “sovicu” napravila je kao poklon prijateljici, ali ubrzo su svi tražili da im pravi ove slatke figure od pelena.

„Sve je počelo onog momenta kada smo dobili kćerkicu i kad su nam prijatelji donijeli na babine tortu od pelena, mene je to baš oduševilo, jer se sve iz tog poklona moglo iskoristiti, a uz to je i jako kreativno. Nedugo poslije mi smo išli prijateljima na babine pa sam isto htjela neki poklon koji će biti zanimljiv, ali sam htjela da to ne bude torta od pelena, već nešto zanimljivije. Prijateljica jako voli sove, pa sam odlučila probati napraviti sovu. I to je bilo to, poslije toga je samo krenulo, jer su svi koji su vidjeli reagovali pozitivno“, kaže Saša.

poklon pelene-5

Da nije jednostavno napraviti sve te zanimljive figure, pokazuje i činjenica da za izradu jedne treba najmanje tri sata, i to bez vremena utrošenog na nabavku svega što je potrebno da bi se ove slatke figure od pelena napravile.

Idealne su, ne samo kao poklon za babine, već i za dječije rođendane ili druge prilike, jer se u njima može naći svašta. Od pelena, bodića, kozmetike, siperaka, čarapica, igračaka…

poklon pelene-3

Sašin muž Velimir Blanić, dodaje da se oboje maksimalno trude da to sve izgleda savršeno, pa će vam, ukoliko živite u Banjaluci, ovu sovicu, avion, ili bubanj dostaviti na željenu adresu.

„Potrebno je da se najavi dva do tri dana ranije pol i uzrast bebe kako bi se sve na vrijeme moglo napraviti, a mi ćemo dostaviti na željenu adresu u Banjaluci, a za druge gradove šaljemo brzom poštom na cijeloj teritoriji BiH“, kaže Velimir.

Ono što je bitno naglasiti je da, ako imate ideju, možete sami predložiti kakvu figuru želite, a možete i samo dostaviti materijal, ukoliko želite nešto posebno.

„Ljudi uglavnom vide na slikama ono što smo već radili, pa traže isto ili slično, a svakih sedam dana predstavimo nešto novo, posljednji je bubanj. Svi koji su zainteresovani mogu donijeti i svoj materijal, ali uglavnom sve prepuste meni, pa ja onda nabavim sve što je potrebno i upakujem“, kaže Blanićeva i dodaje da sve što vi treba da uradite je da ispišete čestitku i spremni ste za babine.

poklon pelene-2

Velimir nam je otkrio da je Saša i inače veoma kreativna, ali i veliki perfekcionista. „Kod nje nema da nešto bude zgužvano ili krivo, ona svu svoju pažnju posvećuje pravljenju tih figura i jako pažljivo bira sve što je potrebno za poklon. Prije poklona za babine, radila je i rajfove od rajferšlusa, dekupaž, torte od kartona i slično, ali sad se fokusirala na poklone od pelena“.

Sve što vas dodatno zanima ovim “pelenastim” figurama potražite na njihovoj Facebook stranici,a Blanićevi kažu da u budućnosti planiraju i otvaranje neke male radnje u kojoj bi se mogli vidjeti i kupiti ovi sjajni pokloni.

Izvor: mondo.ba