U banjalučkom naselju Pobrđe treći dan za redom priča se samo o jednom – mladunčetu medvjeda koje ih je posjetilo u ponedjeljak naveče. Lovci i pojedini stanovnici Lauša i danas su tražili zalutalu zvijer. A šta se tačno dešavalo, ispričala je reporteru ATV-a šezdesetpetogodišnja Miladinka Lagumdžija.

Kaže, pažnju joj je privukao jak lavež pasa i galama. Sve je posmatrala sa balkona.

Oko 11 časova, trče odzdo trče, jao ljudi, jao medvjed, jao koliki je medvjed, džip crveni ga je udario ga ovdje, čulo se da ga je udario”, priča Miladinka.

Nakon što su mještani uspjeli da otjeraju životinju, o svemu su obavijestili policiju i lovce. Nije ih strah, kažu, ali ovako nešto ne pamte.

“Pa malo, bilo je tu panike, a malo straha, zbog djece najviše, prolaze ovuda, a čudna stvar da je išao ulicom, da hoda po asfaltu, ali dobro medo, medo u šumi ok, ali je bio na ulici, na cesti, to mi je malo čudno”, priča Džumo Dušan.

“Ništa me nije strah, ali čuo sam bila je hajka velika, i to kasno noću bilo oko 11″, kaže Miloš Kremenović.

Ništa slično ne pamti ni Veselko Pajić, sekretar lovačkog udruženja „Zmijanje“. Pretpostavlja da su životinju prepali pucnji tokom lovačke sezone, pa je zato pobjegla iz šume.

“Pošto se lovilo u subotu, prvi dan lova, jesensko-zimskog i nedelju pucalo se na drugu divljač, normalno i malo od straha i malo znajući da ga mati odbacuje, on je onda u noć ušao i slučajno zalutao i u ponedeljak jutro osvanuo na terenu da ne zna se ni sam gdje ni šta i tako”, objasnio je Veselko Pajić sekretar lovačkog udruženja „Zmijanje“.

Svi uvjeravaju da mještani nemaju razloga za strah, jer mladunče nije opasno. Lovci će, ipak, narednih dana redovno obilaziti ovaj dio grada.

Izvor: atvbl.com