Topli radijatori obradovali su stanovnike Banjaluke, Gradiške i Čelinca, gdje su toplane zbog niskih temperatura počele sa sezonom grijanja i prije zvaničnog početka.

Banjalučka toplana je pustila grijanje juče, a prvi dan je prošao bez problema i kvarova.

– Imali smo par pritužbi da grijanja nema, ali po izlasku ekipa na teren ispostavilo se da građani nisu odvrnuli ventile na radijatorima – rekla je portparol ovog preduzeća Žaklina Mijatović i dodala da “Toplana” za sada ima dovoljno mazuta te da je u toku nabavka novih količina.

Topli radijatori juče su probudili i stanovnike Čelinca, a direktor čelinačke toplane Neđo Babić kaže da su rezerve uglja dovoljne za dva i po mjeseca.

– Sistem je remontovan i sve funkcioniše po planu. Radijatori su već topli – istakao je Babić, pozvao građane da redovno izmiruju svoje obaveze i naglasio da su trenutna dugovanja korisnika toplane veća od pola miliona maraka.

Sezona grijanja u Gradišci počela je u subotu, a dobra vijest za sve korisnike čija su domaćinstva priključena na “IEE Toplanu” jeste da neće doći do poskupljenja.

– Očekuju se veća zahlađenja, pa smo u skladu s tim već pustili toplotnu energiju – kažu u gradiškoj toplani.

Hladno nedjeljno jutro Dobojlije su dočekale sa hladnim radijatorima. Ipak, u dobojskoj toplani napominju da bi vatru mogli da razlože i prije zvaničnog početka sezone.

– Još nisu bila tri dana zaredom sa temperaturom nižom od 12 stepeni Celzijusa. Planirano je da sezona počne 15. oktobra i mi smo spremni. Ako bude hladno, pustićemo grijanje već danas – kaže direktor dobojske toplane Zdravko Petrović.

Kao i Dobojlije, stanovnici Prijedora i Foče moraće da sačekaju još koji dan na tople radijatore.

– Sezona grijanja u Foči počeće 15. oktobra. Sve je već spremo, a imamo i dovoljne količine uglja. U narednim danima isprobavaćemo pogone, pa će radijatori zbog toga biti mlaki – rekao je direktor preduzeća “Autokomerc” Vlado Đajić.

Istočno Sarajevo

Građani Istočnog Sarajeva sezonu grijanja dočekuju sa zadovoljstvom, jer će cijene grijanja biti niže u odnosu na prošlu godinu.

Zagrijavanje stambenog prostora, na šestomjesečnom nivou, biće sniženo sa 2,80 na 2,60 KM po metru kvadratnom.

Izvor: glassrpske.com