Banjalučka pivara nastavlja da podržava mlade sportiste iz planinarsko alpinističkog kluba Summit u njihovim daljim projektima. U sklopu toga je sponzorisala učešće u trci “Planinska trka – Gazivode – Mokra Gora, opština Zubin Potok”, koja se održala 10. oktobra 2015.godine.

Učešće u trci je dio projekta “Banjaluka trči zajedno” koji je organizovan u okviru, ovogodišnje,  sezone.   Mladi sportisti su uspješno obavili niz planinarskih akcija, banjalučki polumaraton, Jahorina Ultra Trail  i kao šlag na tortu, došla je “Planinska trka – Gazivode – Mokra Gora, opština Zubin Potok” čiji je organizator Dragana Rajblović, prva i jedina žena iz Srbije koja se popela na najviši planinski vrh – Mount Everest.

Mladim sportistima iz PAK Summit-a  mnogo  znači podrška Banjalučke pivare.

banjalukatrčiuznektar

“Drago nam je da je Banjalučka pivara uvidjela značaj učešća u projektu “Banjaluka trči zajedno”. Sve je puno lakše kada  “Banjaluka trči  zajedno” i to je sasvim uobičajeno, kada nešto voliš, znaš da radiš i spreman si da učiš, a rezultati trke, skinuti kilogrami, sezona bez povreda su neminovni. Mi smo tim različitih godina, obrazovanja, potreba i shvatanja. Toliko različitosti se spojilo u jednu cijelinu koja besprijekorno funkcioniše. Ukratko, shvatila  sam da je tim u stanju da učini mnogo više nego individua, samim tim, veći su i benefiti za sve članove tima,” izjavila je učesnica Projekta,  Nevena Stojaković.

Učesnici projekta “Banjaluka trči zajedno” su  članovi planinarskog društva “PAK SUMMIT” Željko Majdandžić iz Banja Luke (član “Rekreativna zona Banjaluke”) i Nevena Stojaković iz Banja Luke.  Posljednje pripreme  mladih sportista za  trku su bile na Banj Brdu – Šehitlici. Banj Brdo je najpoznatije banjalučko izletište i nalazi se na južnoj strani grada i to na 431 metar nadmorske visine. Sa Banj brda se pruža panoramski pogled na grad, a izletište je bogato šumom, stazama za šetnju i planinarenje, izvorima vode za piće kao i uređenim mjestima za odmor i razonodu.

Banjalučka pivara nastavlja i dalje da podržava mlade sportiste iz PAK Summit-a u njihovim daljim projektima.

“Drago nam je što smo u prilici da podržimo ovakve projekte, jer utiču na unapređenje, promociju i razvoj sporta unutar lokalne zajednice što i jeste jedno od naših strateških kompanijskih ciljeva.  Mladi sportisti iz PAK Summit-a su, svojevrsni, ambasadori lokalne zajednice i s dosta entuzijazma i motivacije vežemo naše brendove za njihove projekte, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti,” izjavila je Milka Stanivuković, menadžer za odnose s javnošću Banjalučke pivare.

Finalna trka je organizovana na planini Mokra Gora nalazi se u jugozapadnoj Srbiji. Prostire se između metohijske kotline i rijeke Ibar, odnosno između Rožaja, Ribarića, Zubinog Potoka, Istoka i Peći.

Ovu planinu Jovan Cvijić je nazvao balkanskom ljepoticom, a krasi je (kao i druge planine na svim našim trkama) skoro netaknuta priroda prepuna malih jezera i močvara.

Obiluje bogatstvom četinara, bukove šume, ljekovitog bilja, kao i borovnica, šumskih jagoda, kupina, malina, ribizli…

Pored prirodnog jezera, izvora Savine vode, planinom dominiraju vrhovi Berim (1731m) i Radopolje (1751m) – opština Zubin Potok, najviši vrh Pogled (2155m) na području opštine Tutin i vrh Beleg (2151m), koji se nalazi na samoj granici sa Crnom Gorom. Staza trke će obuhvatiti dio Mokre Gore koja pripada opštini Zubin Potok. Gazivodsko jezero dužine 24 kilometara, danas je prirodno bogatstvo opštine.

Izvor: pressrs.ba