Na banjalučkom izletištu Banj brdo od sutra i zvanično počinje s radom restoran “Novak” po franšizi “Novak kafe&restoran”, u vlasništvu porodice srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je otvaranje ovog restorana veoma značajno za grad na Vrbasu i u privrednom i u turističkom smislu.

“Jedan takav objekat upotpuniće našu turističku ponudu, posebno onu koju imamo na Banj brdu”, rekao je Gavranović novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da će restoran sigurno biti mjesto okupljanja Banjalučana.

novak restoran-2
Kada je u pitanju eventualno otvaranje šetališta koje vodi do restorana i spomenika koji se nalazi na Banj brdu za saobraćaj, Gavranović je rekao da konačnu odluku o tome tek trebaju donijeti stručne službe koje se bave pitanjem bezbjednosti i regulacije saobraćaja na području grada Banjaluka.

“Siguran sam da možemo naći rješenje kojim će svi biti zadovoljni – i oni koji žele da šetaju i oni koji žele da automobilom posjete restoran i samo Banj brado”, rekao je Gavranović.

On je naglasio da u Banjaluci, osim ljudi koji žele da postojeći put na Banj brdu ostane samo šetalište, postoje i oni koji bi željeli da put bude otvoren za saobraćaj, te podsjetio na odluku Skupštine grada da se ukloni rampa sa puta, a koja je donesena prije dvije godine.

Izvor: Srna