Američka agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Zemaljskom muzeju u Sarajevu predstavila je kampanju pod nazivom "Vremenska kapsula: narednih 20 godina" gdje ljudi iz cijele BiH imaju priliku da napišu svoje želje i poruke i ubace u kapsulu koja će biti otvorena nakon 20 godina (Samir Yordamoviç - Anadolu Ajansı)

Zastanite i razmislite o proteklih 20 godina koje su iza nas. Da li mislite da su promjene mogle ići brže, bolje i jednostavnije? Budućnost je u našim rukama.

Kampanja USAID-a “Vremenska kapsula – Narednih 20 godina” poziva sve građane da napišu budućnost BiH kakvu žele do 2035. godine, te da budu dio pozitivnih promjena. Stotinu vremenskih kapsula se već nalaze u rukama mladih širom BiH, dok će Alfa kapsula sadržavati poruke svih građana.

Nakon Mostara i Tuzle, Alfa kapsula stiže i u Banja Luku. Svoju poruku moći ćete ostaviti u Alfa kapsulu koja će se nalaziti 07. i 08. novembra u Super Konzumu, na adresi Aleja Svetog Save 69. u periodu od 11:00 do 17:00 časova.

Građani imaju mogućnost ostaviti svoju poruku i putem websajta www.vremenskakapsula.ba ili tokom turneje Alfa kapsule u gradovima širom BiH.

Sve kapsule će 21. novembra biti predate u Zemaljski muzej na čuvanje do 2035. obilježavajući 20 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Kakve poruke su do sada stigle putem websajta saznajte u nastavku:

“Da se mladi zapošljavaju i da se mogu školovati nabolje….da mlade generacije ostanu u svojoj državi, a ne da idu….da se naprave temelji za budućnost…..sve se treba promijeniti od vlasti do direktora…mladi trebaju da vladaju…” – napisala je Lidija Ramljak.

“Da u ovoj zemlji budem tretirana jednako kao i muškarci. Hoću da živim u društvu koje ne toleriše mržnju i nasilje!!!” – poslala je Sara Šaljić.