U banjalučkom naselju Rosulje, nedaleko od Lesnine, radi se punom parom. Niče novo stajalište i parkiralište za autobuse koji voze na prigradskim i međugradskim linijama. Čim se sagradi, ugasiće se dosadašnje, kod Medicinske elektronike. Većina putnika tim nije oduševljena, jer kažu, stare navike teško se mijenjaju.

Izmiještanje je bilo neophodno, tvrde u Gradskoj upravi. Gužve su sve zbog čega negoduju i vozači i putnici i komšije. Svakodnevno odatle kreće 200 autobusa, a na tom potezu desilo se i nekoliko saobraćajnih nesreća.

Novo, istina opet privremeno rješenje, biće daleko praktičnije i modernije, a putnici, obećava šef Odsjeka za saobraćaj, neće morati da svakodnevno pješače do Lesnine.

“Nego će autobusi ulaziti u grad, oni će dakle glavnom ulicom sa novog parkirališta glavnom ulicom ići prema zgradi Vlade putnici će dolaziti kod već postojećeg stajališta kod stare zgrade Vlade koje je već sada tri puta prošireno tu će ulaziti u autobus i dalje nastavljati svoje putovanje”, objašnjava Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj Banjaluka.

Radove na izgradnji novog stajališta i parkirališta izvode “Kozara putevi”, za šta je obezbijeđen novac iz gradske kase.

U planu je da, ukoliko vremenske prilike to dozvole, privremeno stajalište na Malti, bude završeno do sredine januara 2016. godine. Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na oko 300 hiljada maraka.

Zašto privremeni,a ne trajni terminal, iz Gradske uprave nema preciznog odgovora, tako je kaže Davidović, jednostavno predviđeno. Na mjestu starog stajališta kod Medicinske elektronike, za sada nije u planu izgradnja bilo kakvog objekta.

Izvor: atv