I dok spremno očekuju prvi snijeg i početak sezone skijanja – u Ski klubu Starčevića već razmišljaju o produžetku sezone. Ski klub Starčevica prvi je u BiH koji će u svoju ponudu uvrstiti i skijanje na travi. Davorin Skočić predsjednik Kluba, objašnjava da su se na ovaj korak odlučili, jer zimska sezona traje svega 25 dana, što je premalo.

“Prvo smo imali školu rolanja i onda smo, škola rolanja je bila i prošle godine, i onda smo našli tu priču oko skijanja na travi, odnosno takozvanog gras skijanja, povezali smo se i napravili smo dobru konekciju sa jednim klubom iz Zagreba koji taj vid skijanja praktikuje već godinama”, rekao je predsjednik Ski kluba Starčevica Davorin Skočić.

Dodaju da su prvi treninzi već obavljeni. U narednom periodu, očekuju i uvodjenje novih ski destinacija.

“Ove godine nabavili smo jedan dio opreme koji je zadovoljavao potrebe u smislu da se naši treneri edukuju u skijanju na travi a jedan dio takmičara je takodje prošao tu primarnu obuku skiajnja na travi. U nekim preliminarnim dogvorima smo sa ljudima koji rukovode skijaliste na Kozari da se za nas izdvoji gore jedan dio na proljeće, koji bi bio poseban za praktikovanje gras skijanja”, rekao je Davorin Skočić.

Ljetna varijanta alpskog skijanja, prvi put se pojavila u Njemačkoj početkom šezdesetih godina. Namjena je bila da se skijašima omogući ljetni trening na travi. A sa redovnim treninzima, iz Ski kluba Starčevica poručuju da neće sve ostati na rekreativnom nivou i najavljuju takmičenja.

Izvor: atv