Ukoliko svoj dom ne održavate redovno, pozvaćete u goste nepotrebne posjetioce.

Krevet u spavaćoj sobi je mjesto gdje nakupljamo energiju tokom noći i veoma je važno da pored udobnosti on bude čist. Važno je da zadržite svoj krevet čistim prateći ove jednostavne savjete. Ispravljanje, usisavanje, mijenjaje posteljine dva puta u toku nedjelje, su neke od stvari koje treba imati na umu.

Evo nekih savjeta kojih se svako od nas mora da pridržavati kada je u pitanju spavaća soba:

Promijenite posteljinu

Promijenite posteljinu kreveta dva puta u toku nedjelje. Odlučite se za sezonske tkanine, tako da obezbjedite sebi potrebnan nivo udobnosti. Za ljeto se preporučuje posteljina od pamuka ili od svile, a za zimu birajte tople tkanine poput frotira, krep posteljina…Krzno takođe može da se koristi, ali akumulira previše prašine.

Protresite jastuke

Svako jutro kada se probudite, ispravite i protresite jastuke. Takođe je potrebno da promijenite jastučnice dva puta nedjeljno, pogotovo ako imate problem sa pojavom peruti.

spavaca soba krevet

Očistite dušek

Jednom u mjesec dana, potrebno je da dobro očistite dušek. Usisajte ga i izudarajte. To će pomoći da zadržite insekte na odstojanju, a takođe je korisno za leđa, jer dušek vremenom može da izgubi svoj prvobitni oblik.

Vakumom očistite krevet

Novi izum za čišćenje krevet je čišćenje vakumom. Investirajte u dobar gadžet da zadržite svoj dom čistim u svakom trenutku.

Odaberite pravi prekrivač

Važno je da odaberete pravi tip prekrivača za svoj krevet. Ne ulažite u one prekrivače koji akumuliraju previše prašine jer prašina može izazvati alergiju i druge probleme na koži.

Držite hranu na odstojanju

Jedan od glavnih savjeta je da stalno držite hranu na odstojanju od svog kreveta. To će pomoći da spriječite pojavu neželjenih štetočina u vašem krevetu.

hrana krevet

Izvor: zenskimagazin