Predstavnici Građanske inicijative za Borik, na današnjoj konferenciji povodom sinoćnjeg glasanja u Skuštini grada rekli su da će održati sastanak sa ostalim članovima inicijative, gdje će definisati dalje korake kako bi spriječili gradnju crkve na mjestu dječijeg igrališta, a u krajnjem slučaju biće referendum za građane Borika.

Odbornici Skupštine grada odbili su prijedlog Građanske inicijative za Borik o stavljanju van snage Odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Borik, zbog čega je ova inicijativa najavila nastavak aktivizma za očuvanje zelene površine u ovom naselju.

Predstavnici Građanske inicijative za Borik osvrnuli su se na komentarisanje odbornika koje je kako su istakli bilo usmjereno na polemiku oko crkve, a ne na zelenu površinu i značaj igrališta za stanovnike grada.

” Većina odbornika nije ni pročitala tekst inicijative”, kažu iz GI za Borik.

Građasku inicijativu za Borik podržalo je devet odbornika, protiv je bilo deset, uzdržano tri, a devet odbornika nije bilo prisutno.

Građanska inicijativa je nedavno organizaovala prikupljanje potpisa te su u peticiji skupili oko 5.000 potpisa građana koji se protive gradnji crkve na toj lokaciji.

Izvor: nezavisne