Poznati srbijanski hor Viva Voks održaće spektakularan koncert u dvorani Obilićevo u Banjaluci. Tim povodom, nedavno je održana  konferencija za medije.                    

„Mjere pretresa će biti značajnije nego što smo do sada radili ali to neće smetati publici. Dvorana će biti otvorena od 19:15h tako da će svi posjetioci imati vremena da uđu i jedan dio dvorane će biti namijenjen za sjedenje a drugi za stajanje. Nadamo se veoma lijepom koncertu koji  već dugo čekamo u našoj Banjaluci i naravno nadam se da ćemo imati prilike da češće viđamo Viva Vox u narednom periodu – rekao je Zoran Đurić, izvršni direktor Kvin Estrade.

 Marinko Tomić, predstavnik firme Euro Ekspres koja je pritekla u pomoć pri realizovanju planiranog, pohvalio je rad hora i pozvao i druge ljude, posebno mlade, da kao i članovi Viva Voksa budu istrajni i dovedu svoj „kvalitet“ do vrhunca. 

 „Mi u Euro Ekspresu smatramo da postojanje ovog hora, koje je već sada planetarno, na najbolji način oslikava da kvalitet uvijek nađe svoj put ka uspjehu. Pritom je kvalitet njihov talenat nadograđen radom i predanošću i upravo ovu formulu trebaju da slijede svi mladi u svojim naporima za ostvarivanje bolje i svjetlije budućnosti.“ 

Dragan Maksimović, menadžer hora,  je saopštio:

“Najzad Banja Luka. Ovo je koncert koji već dugo čekamo i sada smo ga najzad i udogovorili. Siguran sam da je hor već odavno spreman da vam prenese ono što zna i umije.“ 

Branka Bajsert, alt hora Viva Voks, je najavila da će oni u subotu pjevati kako novije pjesme tako i stare hitove. Podijelila je svoja iskustva koja se tiču samog pjevanja. Naime, ona vjeruje da se solo pjevanje od hora razlikuje u tome što u horu mnogo aktera moraju da djeluju kao jedna cjelina iako oni po naosob pjevaju različito. 

„Otkucaji srca pjevača u horu se toliko ujednče da sva njihova srca kucaju u istom ritmu. Bio solo pjevač, bio hor ili duet sve se svodi na jedno  i sva energija i mentalna i glasovna slije u kanal koji će da poslije da primi publika.“  

Članove su birali organizovanjem audicije i svi novi ljudi koji su se naknadno priključili su se brzo uklopili. 

Viva  Voks je hor koji je ritam svoje muzike pronio po raznim dijelovima svijeta uveseljavajući mnogobrojne obožavaoce. Bajsertova je rekla da su ih svuda sjajno dočekali ali da je Peking bio nešto sasvim drugačije jer je to drugačiji dio svijeta. Tamo su pjevali na engleskom, kineskom i srpskom i publika je prihvatila i osjetila apsolutno sve. 

Hor trenutno nema tačno utvrđene planove za budućnost ali su sigurni da će nakon Banja Luke održati nekoliko koncerata po Srbiji  i da će se proširiti dalje po inostranstvu.

Banjalučanke.com/Dragana Kuzmanović