Do Nove godine ostalo je još dvadesetak dana, a sudeći prema izjavama predstavnika turističkih agencija mnogi Banjalučani će najluđu noć proslaviti van zemlje, iako interesovanje za putovanja nije veliko kao prethodnih godina.

Iz banjalučke agencije Unis Tours stiže zanimljiva informacija. Naime, veliko interesovanje građana vlada za vjerovali ili ne – put u nepoznatom pravcu!

“Radimo razna grupna putovanja, a veliko interesovanje vlada za put u nepoznatom pravcu na bazi tri noćenja za koje trebate izdvojiti 339 KM. Zagarantovani polasci su za doček Nove godine u Budvi na bazi 3 noćenja (229KM). Izdvojila bih putovanja po planinskim centrima na Jahorini, Kopaoniku, Austriji, Sloveniji i Italiji, ali ona nisu organizovana sa polaskom iz Banjaluke, već je riječ o individulanim putovanjima”, rekli su iz ove agencije.

Za evropske metropole ove godine nema velikog intersovanja, pretpostavljamo zbog terorističkih napada, pa su mnogi građani odustali. Mi u našoj ponudi imamo i daleka putovanja. Ukoliko želite da dočekate Novu godinu u Zanzibaru trebate izdvojiti 1260 eura, (riječ je o ponudi na bazi sedam noćenja), a takođe, nudimo putovanja na Tajland, Kubu, kao i krstarenja”, dodaju iz Unis Toursa za Mondo.

“Iz godine u godinu primjetan je trend rasta interesovanja za novogodišnjim putovanjima. Standardno je prisutan interes za evropskim metropolama, posebno u gradovima koji tradicionalno njeguju tzv. Božićne događaje na otvorenom, od kojih izdvajamo Beč, Minhen, Berlin, zatim nešto manji interes, ali svakako nezanemariv za Brisel, Budimpeštu, Prag, Rim, Amsterdam. Međutim, Božićni adventi/marketi su tradicionalno vezani za germanske zemlje, koje odišu bajkovitim ambijentom. Sve više putnika želi biti dio te svečane, romantične i bajkovite atmosfere, degustirajući tradicionalne proizvode kao što je kuhano vino, pivo, pečeno kestenje, krompir i neizvostavne kobasice i peretke. Našim sugrađanima možemo ponuditi brojne sadržaje u navedenim gradovima i odgovoriti na svaki postavljen upit, sa naglaskom na detalje i sofisticirane usluge koje tačno odgovaraju postavljenim zahtjevima. Posebno imajući u vidu da je turistička agencija Travel Office od ove godine postala dio globalne mreže Lufthansa City Center, te je nivo usluge podignut na znatno viši nivo”, kazala je Branka Galić iz Travel Office agencije.

“Ova saradnja otvorila nam je vrata tržištu novogodišnjih, tzv. ‘city break’ putovanja na globalnom nivou. Posebno izdvajamo benefite kada su u pitanju smještajni kapaciteti, jer smo u mogućnosti da ponudimo znatno niže cijene koje nam omogućavaju brojni programi lojalnosti koje imamo sa hotelima širom Evrope na bazi saradnje sa Lufthansa City Center agencijama”, dodala je Branka Galić.

Ne zaboravite da je najvažnije Novu godinu proslaviti u dobrom društvu.