Ukoliko vam je dosadila novogodišnja dekoracija koju obično koristite i želite da nešto promijenite u svom domu, a da vas to mnogo ne košta, onda je naš današnji prijedlog i tutorijal odličan izbor za vas.

novogodisnja dekoracija od vinskih casa 1 Novogodišnji ukrasi napravljeni od čaša za vino

Za pravljenje ovih novogodišnjih ukrasa potrebno vam je malo vremena i strpljenja, malo mašte, ali i vinske čaše različitih veličina, karton, olovka, makaze, lijepak, male plastične grane jelke i ukrasi, šećer, šljokice, traka ili struna i svijeće. Evo kako možete napraviti ove ukrase.

Najprije vinsku čašu okrenite naopako na karton i olovkom iscrtajte krug oko spoljašnje ivice. Karton isjecite, a potom na sječeni karton zalijepite dekoraciju kakvu želite. Kao reper za mjerenje širine kartona koristite na pola isječenu plastičnu flašu.

novogodisnja dekoracija od vinskih casa 2 Novogodišnji ukrasi napravljeni od čaša za vino

novogodisnja dekoracija od vinskih casa 3 Novogodišnji ukrasi napravljeni od čaša za vino

Kada se lijepak osuši, stavite karton u plastičnu flašu kako biste bili sigurni da se ukrasi drže. Nakon toga, na dno vinske čaše sipjte malo šljokica i šećera, kako biste postigli efekat snijega, ubacite ukrase i karton zalijepite za obode čaše.

novogodisnja dekoracija od vinskih casa 4 Novogodišnji ukrasi napravljeni od čaša za vino

Kada se lijepak osuši, okrenite čaše naopako, tako da sav šećer i šljokice sa dna padnu na karton, a potom na dršku vinske čaše stavite bijele svijeće. Tako ćete dobiti ovu predivnu novogodišnju dekoraciju, koja će na pravi način osvježiti vaš dom.

novogodisnja dekoracija od vinskih casa 5 Novogodišnji ukrasi napravljeni od čaša za vino

Izvor: wannabemagazine