Klizalište ispred Muzeja savremene umjetnosti RS biće svečno otvoreno u ponedjeljak u 18 časova predstavom hrvatskog klizačkog kluba “Medo”. Oni će izvesti svoj program pod nazivom “Bajkovita bajka”, a koji objedinjuje niz predstava na ledu koje ovaj klub inače izvodi.

Baletnom muzikom, raskošnom rasvjetom, scenografijom i kostimima vode gledaoce, kako kažu, u šarenu zemlju u kojoj je baš sve moguće i u kojoj čudesna igra traje cijeli dan. Posjetioce očekuju  spektakularne vještine klizača i klizačica, ali i neka iznenađenja.

Klizački klub “Medo” osnovan je 1994. godine, iza sebe imaju nebrojeno mnogo nastupa, a najbolja hrvatska klizačica Idora Hegel dugo je bila njihov član.

Ovo klizalište otvara Mišo Vudraga u saradnji sa Banjalučkom pivarom. On je napomenuo da će Banjalučani imati priliku da se kližu sve dok temperatura ne skoči iznad 15 stepeni Celzijusa. Pored ovog stanovnicima grada na Vrbasu na raspolaganju je i klizalište u “Zimzogradu”, koje će biti otvoreno do 10. januara 2016.

Izvor: pressrs