Konačno možete da izvadite one kompletiće koje čuvate samo za posebne prilike

Vaši najmiliji i najmlađi se posebno raduju gomili poklona i slatkiša koji su neizbežni pratilac svake svetkovine, a vi konačno imate priliku da ih obučete u svečanu odeću, koju ste čuvali samo za ovakve prilike.

Ima li ičeg slađeg od mališana u prazničnoj garderobi? Ali, nemojte se previše nadati da će praznično modiranje da bude lak zadatak. Dok vi budete pokušavali da djetetu odjenete sve što ste zamislili, ono će se verovatno truditi da tu istu odjeću skine. Jer, baš tada, ono će imati pametnija posla – da se igra! Evo nekih praktičnih saveta:
Za početak, ne insistirajte na tome da mališan izgleda ‘tip top’, jer je ta bitka unapred izgubljena. Budite zadovoljni ukoliko svi odjevni predmeti budu još na djetetu kada budete stigli u goste.
– Idealno bi bilo da dijete obučete neposredno pred napuštanje kuće. Tako će biti najviše šansi da se haljinica ne izgužva ili pantalone ne isflekaju.
– Uvijek sa sobom nosite i presvlaku. Tako će vaše dijete duže biti ‘kao novo’, a vama se pruža prilika da se pohvalite kako ono izgleda u još jednoj prazničnoj toaleti.
– Bilo bi surovo zahtevati od djeteta da obustavi svaku aktivnost kako bi što duže ostalo čisto i neizgužvano – zato ne pretjerujte sa strogoćom.
– Ukoliko imate bebu, znate da je nemoguće da ona ostane čista i suva više od dva sata, prvenstveno zbog bljuckanja i balavljenja. Umesto da sa sobom nosite punu torbu sa presvlakama, nabavite portikle – koje će biti isto tako lijepe kao i sama odjeća, i u prazničnom stilu, tako da će vaša beba uvijek biti u najboljem modnom izdanju. Ovakve portikle možete i sami da sašijete od raznih materijala, koje ćete da postavite nepropusnim slojem.
– Sačuvajte čipkane haljinice i kravate samo za fotografisanje, a neka ostatak dana ili večeri vaši mališani provedu u garderobi koja je prvenstveno udobna.
Ukoliko imate malog “puzavca”, izbjegavajte haljinice i duge suknje za djevojčice, jer će im se uplitati među nožice i praviti probleme. Ukoliko baš želite da vaša princeza bude u punom sjaju, odaberite komplet sa pantalonicama, ili veoma kratku suknjicu u kombinaciji sa helankama. Kako su cipelice ono što prvo nestane sa djeteta koje puzi, nemojte puno pažnje da poklanjate odabiru svečanih popkica.
– Ako ste roditelj predškolca, izbjegavajte duboke kragne, preduge rukave, kravate i sve što bi moglo da završi u tanjiru ispred djeteta, i sa flekama koje ćete kasnije sa mukom da skidate.
Izvor: Bebac.com