Ukoliko ste imali priliku da odgledate film “Point Break”, akcioni klasik iz 1991. godine, ili njegov rimejk, onda ste sigurno bili očarani spektakularnim prizorima prirodnih ljepota kojih ima u izobilju u ovom filmu. Ta mjesta zaista postoje, a mi vas danas vodimo u kraći obilazak.

Caineville, SAD

Mnogo poznatiji kao Swingarm CityCaineville je meka za sve ljubitelje ludih motociklističkih trka, ali i idealno mjesto za sve ljubitelje sirovih i netaknutih prirodnih ljepota.

filmske lokacije koje zaista postoje 1 Veličanstvena mesta iz filmova koja ZAISTA možete obići

Gutajuća pećina, Meksiko

Ova pećina neobičnog imena ima najdublji otvor na svijetu, iz kog se dno ovog veličanstvenog čuda prirode ne vidi. Sama pećina omiljeno je mjesto svih avanturista koji vole da skaču sa ovako zatrašujućih visina.

filmske lokacije koje zaista postoje 2 Veličanstvena mesta iz filmova koja ZAISTA možete obići

Teahupo’o, Tahiti

Ljubitelji surfovanja obožavaju ovo mjesto smješteno na Tahitiju, upravo zbog veličanstvenosti talasa koji ih krase, a koji im omogućavaju avanturu koja se ne doživljava tako često u životu.

filmske lokacije koje zaista postoje 3 Veličanstvena mesta iz filmova koja ZAISTA možete obići

Walenstadt, Švajcarska

Kada ste prvi put ugledali fotografiju ovog mjesta, sigurno ste pomislili da je ono nacrtano? E, pa, ono zaista postoji i predstavlja impozantno zdanje prirode smješteno u Švajcarskoj.

filmske lokacije koje zaista postoje 4 Veličanstvena mesta iz filmova koja ZAISTA možete obići

Aiguille de la Grande Sassière, Francuska

Snoubording nigde nije tako uzbudjiv kao na ovom mjestu u Francuskoj, koje svake godine okupi brojne adrenalinske zavisnike i mami ih da iskuse njegove strmoglave padine. Da li biste se usudili da i vi krenete na jednu ovakvu avanturu?

filmske lokacije koje zaista postoje 5 Veličanstvena mesta iz filmova koja ZAISTA možete obići

Falzarego Pass, Italija

Već smo se uvjerili da je Italija zemlja prepuna raznolikosti, ali nismo se nadali da se na Apeninskom poluostrvu krije ovakva ljepotica. Zar ne biste voljeli da je posjetite?

filmske lokacije koje zaista postoje 6 Veličanstvena mesta iz filmova koja ZAISTA možete obići

Anđeoski vodopadi, Venecuela

Anđeoski vodopadi u Venecueli su toliko spektakularni i impozantni, da ostanete zadivljeni, ali i potpuno preplašeni snagom prirode kada ih jednom ugledate. Oni su najveći prirodni vodopadi na svijetu, dok impozantnosti samog prizora doprinose i oblaci koji se često stvaraju na dnu njihove padine.

filmske lokacije koje zaista postoje 7 Veličanstvena mesta iz filmova koja ZAISTA možete obići

Izvor; wannabemagazine