Nove cijene pojedinačnih karata u gradskom prevozu umjesto dosadašnjih 1,60 KM iznosiće definitivno 1,40 KM, a ovo sniženje primjenjivaće se od ponedjeljka, potvrdili su zvanično u petak nadležni.

Karta za drugu zonu umjesto 2,30 biće 2,10 KM, za treću zonu umjesto tri – 2,80 KM, dok se  cijene mjesečnih karata neće mijenjati, što je ogorčilo većinu putnika. Na Aneksu ugovora, koji su potpisali predstavnici prevoznika i Gradske uprave, definisan je mehanizam za korekcije cijene karata na način da ukoliko dođe do promjene cijene goriva za minimalno 15 odsto, u roku od tri dana se mora utvrditi korekcija cijena karata, i na istu zatražiti saglasnost grada.

Kazali su da određene kategorije stanovništva imaju besplatan prevoz, a to su roditelji poginulih boraca i slijepa lica s pratiocem. Popust u visini penzionerske karte imaju djeca poginulih boraca koja pohađaju srednju školu ili fakultet, supruge poginulih boraca koje nisu penzioneri i invalidi prve i druge kategorije.

Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, izjavio je da je Banjaluka jedini grad u BiH koji je smanjio cijene karata.

Dodao je da imaju i setovi gdje je cijena karte 1,20 KM.

Izvor: nezavisne