Samoljepljiva hirurška traka ne propušta vazduh, ne nadražuje kožu i obično se koristi za pričvršćivanje gaze na rane, raznih cevčica i katetera. Ali ona ima i neke druge “neslužbene” upotrebe u kojima će naročito uživati žene!

1. Za udobnije nošenje štikli
Imate nove cipele koje bi mogle da vam stvore žuljeve na petama? ‘Kritična’ mesta prekrijete ovom ljepljivom trakom, pa tek onda obujte cipele. Traka će spriječiti zadebljivanje kože, a njena boja ‘stopiće’ se s vašom kožom. Zalijepite li treći i četvrti nožni prst zajedno ovom samoljepljivom trakom i smanjićete bol u stopalima i pritisak u peti usljed nošenja štikli!

2. Za podizanje grudi
Zaljepite nekoliko traka ispod grudi, i tako ih stabilizujte i podignite umjesto grudnjaka. Ovaj trik ima najviše smisla upotrijebiti kad nosite haljine, majice i bluze otvorenih leđa koje ne dopuštaju nošenje klasičnog veša.

3. Pomaže prilikom šminkanja
Poslužite se samoljepljivom medicinskom trakom i kada želite savršeno da nanesete na kapke ajlajner, a nemate mirnu ruku ili niste vješti u tom make-up zadatku. Dovoljno je traku prilijepiti uz rub oka, a iznad njenog ruba povući željenu crtu.

4. Smanjuje nastanak bora
Zalijepite prostor između obrva prije nego što legnete u krevet u obliku slova X. Samoljepljiva traka držaće kožu ‘na okupu’, a s vremenom će spriječiti nastanak bora.

5. Sprječava nastanak podočnjaka
Možda zvuči neobično, ali vrijedi isprobati. Prije odlaska na spavanje, namažite lice i predio oko očiju uobičajenom kremom. Potom zalijepite samoljepljivu traku na predio ispod očiju gdje obično imate podočnjake. Pritisak će smanjiti pojavljivanje neugodnih kolutova nakon buđenja.

Izvor: zadovoljna.hr