Ako ste tip koji svakog ponedjeljka pročita horoskop da sazna šta će se desiti u toku nedjelje, onda znate da datum rođenja može uticati na ličnost, na dešavanja u vašem životu, kako se osjećate, kako mislite i, zašto ne i kako mirišete.

Izbor parfema je veoma lična stvar, a ako je to poklon, uvijek je najbolji izbor. Dakle, evo nekoliko savjeta o tome koji parfem odgovara vašem znaku horoskopa.  

Ovan

Ovnovi imaju jaku ličnost i predstavljaju velike avanturiste. Za vas su idealni parfemi napravljeni od citrusa koji oživljavaju dodire.

dkny

Glamur opcija: DKNY Women

Bik

Žena ovog znaka je praktičar, jake volje. Vaš savršen parfem donosi note ruže i vanilije, dva ženska elementa i vrlo slatka.

voktor&rolf

Opcija: Flowerbomb – Viktor & Rolf

Blizanci

Ovom vazdušnom znaku najbolje pristaju parfemi koji kombinuju cvijeće i citruse. Odgovaraju im izuzetno osvježavajući parfemi koji mirišu na ljetnje noći.

calvin klein

Prijedlog: Euphoria – Calvin Klein

Rak

Djevojka rođena u znaku Raka je divna, osjetljiva i emotivna. Ovom vodenom znaku najbolje pristaju topli mirisi, slatki, kao i miris svježe vode.

daisy jacobs

Prijedlog: Daisy Eau So Fresh – Marc Jacobs

Lav

Lavice se osjećaju jedinstveno, one su kraljice i nema ničeg boljeg za nju od intenzivnog parfema, koji ostavlja trag u kome svako može da uživa čak i prije nego što su se pojavile. Mošus je vaša jača strana.

tom ford

Prijedlog: Musk Pure Eau de Parfum – Tom Ford

Djevica

Ovim znakom vlada zemlja i stoga vaš idealan parfem treba da sadrži note voća i naročito bobica. Vama odgovaraju slatke arome.

la petite
Prijedlog: La Petite Robe Noire – Guerlain

Vaga

Vaga je uvijek u potrazi za ravnotežom u svom životu, sve mora da teče glatko, pa pronalažanje pravog parfema nekad može biti težak zadatak. Ne brinite, vama odgovaraju cvjetni, nježni i parfemi sa opuštajućim efektom.

flora gucci

Prijedlog: Flora by Gucci

Škorpija

Emocionalne, odlučne i strastvene Škorpije, uvijek biraju parfeme sa vodenim notama u kombinaciji sa slatkim i romantičnim akordima, poput bombona.

mis dior

Prijedlog: Miss Dior Eau de Parfum

Strijelac

Strijelčevi su optimisti i pozitivni ljudi. Biraju miris koji će ih preplaviti aromom nove energije.

lacoste

Prijedlog: Touch of Pink – Lacoste

Jarac

One su veoma stabilne i vrlo samouvjerene žene, što se vidi po izboru njihovog parfema. Njima odgovaraju elegantne i svježe arome.

coco mad

Prijedlog: Coco Mademoiselle – Chanel

Vodolija

Vodolije vole da improvizuju i ove žene su uvijek spremne da probaju nove stvari. Rizikuju i biraju nove parfeme koji se pojavljuju na tržištu. Odgovaraju im mirisi sa aromoma vanilije.

d&g intense

Prijedlog: Intense – Dolce&Gabbana

Ribe

Ribe su sigurne u sebe i ne mogu da žive bez vode, tako da njihov parfem mora da bude vrlo svjež i vodeno-cvjetni, kao ljiljan, ako je to moguće.

armani diamonds

Prijedlog: Diamonds – Emporio Armani

Izvor: zenskimagazin