Dragi tate, ako ovoga proljeća ili ljeta za svoje klince želite uraditi nešto posebno mi vam donosimo nekoliko projekata koje bi mogli realizovati, a kojima će vaša djeca naprosto biti oduševljena.

Svi mi pamtimo šta su to naši roditelji za nas radili da bi nam uljepšali djetinjstvo, neko pamti ljuljašku koju je tata postavio na drvo, neko prvu praćku, ali jedno je sigurno ono što roditelji svojim rukama naprave svojoj djeci nosi neku posebnu važnost.

Evo koji su to zabavni projekti kojima tate mogu obradovati svoju djecu tokom toplijih dana.

Igralište u pijesku

sand-bench-thing

Uz samo malo truda, materijala i planiranja vašim klincima možete napraviti pravi mali raj za igru, riječ je o pješčanom igralištu koje se može zatvoriti i pretvoriti u mjesto za odmor, uživanje i sunčanje, cijele porodice. Sigurni smo da će vaše dvorište biti zvijezda u komšiluku ovog ljeta.

Kućica na drvetu

kućica

Kućica na drvetu je ono što svako dijete tajno priželjkuje, a mi smo za vas pronašli pojednostavljenu verziju za koju vam neće biti potrebno puno rada i materijala. Jednostavno i šarmantno i ne brinite djeca će je obožavati.

Ljuljaška za odmor

ljuljaška

Od paleta, čvrstog konopca i udobnih jastučića možete napraviti i ovu divnu ljuljašku za dnevni odmor vas i vaše djece.

Twister na travi

tvister

Preselite omiljenu dječiju igru twister napolje i to tako što ćete na vašem zelenom travnjaku nacrtati šarene krugove baš kao na twisteru.

Drvena kućica u obliku košnice

kosnica

Ako ste malo vičnije kad su u pitanju rukotvorine napravite klincima nešto zaista posebno, kućicu u obliku košnice koja može biti mjesto za skrivanje, ali penjalica. Svako dijete bi bilo ponosno na svog tatu da mu napravi ovako nešto.

Izvor: lifepressmagazin