Uređivanje bašte je omiljeni hobi mnogih ljudi.

U potrazi za poboljšanjem izgleda vaše bašte, možda ste naišli na mnoge efikasne savjete koji su stalno govorili stručnjaci iz ove oblasti. Ali, zanimljivo je znati da postoje mnogi čudni savjeti za vrt koji vam mogu donijeti iznenađujuće rezultate.

Tradicionalne i prirodne metode koriste mnogi. Ali, da bi otkrili neke čudne savjete za vrt, možda će biti potrebno malo pokušaja i grešaka ili možda dobijete neke instant ideje slučajno.

Kada čujete neke od čudnih savjeta, možda će vam zvučati ludo, ali ove ideje su oprobane i testirane i mogu biti korisne za vas.

Ljuska jaja

Ljuska jaja je bogata kalcijumom. Suva ljuska od jaja je odlična vrsta prirodnog đubriva za vaš vrt. Ne bacajte ljuske u kantu za smeće. Samo ih slomite i bacite ih u zemlju. Možete ih staviti u svakoj saksiji i ove ljuske će biti savršena podloga za vaše sjeme.

Gorka so

Gorka so sadrži veliku količinu magnezijuma i sulfata. Biljkama su potrebne ove hranjive materije da se obogate, a paradajz i paprika odlično reaguju na gorku so. Dobro je dodati jednu supenu kašiku gorke soli u zemlju prije sadnje.

Koristite pelene

Da li ste ikada razmišljali da koriste pampers pelene za bolji rast biljke? Ova ideja zvuči prilično ludo, ali vrijedi pokušati. Iscjepajte gornji sloj pelene, izvadite gel i potopite ga u vodu. Možete miješati ovaj gel sa zemljom i možete da ga koriste za rast biljaka. Ali, izbjegavajte ovaj  gel za uzgoj jestivih biljaka.

Viljuške za kućne ljubimce

Vaši kućni ljubimci mogu vam pokvariti vrt hodanjem ili prolaskom kroz vrt. Ne brinite, tu je dobra ideja! Samo stavite plastične viljuške u tlo. Probajte ovaj jednostavan čudan trik i vidjećete da se vaši ljubimci klone vašeg dragog vrta.

Mlijeko u prahu

Ovaj trik izgleda najuvrnutije! Ali, mnogi kažu da odlično utiče na paradajz. Dodavanjem mlijeka u prahu u zemljište, možete proizvesti sladak i sočan paradajz. Probajte i dobićete dobre ukusne plodove paradajza.

Slatki krastavci

Ako želite da krastavci bude ljepši zasadite pored njih suncokret. Stabljike suncokreta će takođe pomoći krastavcu da se penje. Ovo je jedan od efikasnih baštenskih savjeta.

Prokuvana voda

Prokuvana voda ima veliku količinu hranljivih materija. Ona može da bude dobro đubrivo. Samo prokuvajte vodu i ostavite je da se ohladi. Ovo je najbolja opcija za zdrav vrt.

Isprobajte ove čudne savete i uživajte u svom hobiju.

Izvor: zenskimagazin