Svakog jutra zasigurno neko vrijeme posvećujete razmišljanje o tome šta ćete tog dana obući, ali to nije jedino što doprinosi vašem lijepom izgledu. Naime, njega lice, kože i kose jednako je važna, a pomoću ovih nekoliko trikova koje treba da uvedete u svoju rutinu svojim izgledom sigurno ćete izazivati divljenje na svakom koraku.

1. Njega lica

Ne zaboravite da vaša rutina čišćenja lica treba da sadrži sredstvo za čišćenje kože, toner, kremu i zaštitu od sunca. Ovo mora biti praćeno ishranom bogatom voćem i povrćem, kako bi lice izgledalo mlađe.

2. Dobra frizura

Izgled njegovane kose postići ćete novom frizurom ili popravkom i hidratacijom kose. Takođe, ne zaboravite da vam ljeti kosu oštećuje sunce, a zimi vjetar i padavine. To se može spriječiti upotrebom specijalzovanih šampona, maski i pakovanja za kosu.

3. Kvalitetan mejkap

Svoju kožu lica najbrže ćete oštetiti ukoliko koristite previše šminke. Zbog toga, preporučuje se češća upotreba neutralnog karmina ili sjaja, a tokom dana bi trebalo da izbjegavate teške ajlajnere i suviše smjelu šminku.

zena

4. Područje oko očiju

Ako želite da eliminišete podočnjake, možete da ih uklonite primjenom maske ili osvježavajućeg melema, nakon kojeg ćete nanijeti šminku. Takođe, možete koristiti uvijač za trepavice da biste “otvorili” oči. Nakon toga, nanesite sjenku ka spoljašnjosti oka tako da oči izgledaju svježije.

5. Njega tijela

Važno je da se borite protiv celulita i održavate dobar tonus kože. Potrudite se da ubrzate cirkulaciju, jer ćete tako eliminisati toksine, uklaniti masnoće i vodu koja je akumulirana.

6. Jačanje noktiju

Preporučuje se da jedete hranu bogatu gvožđem ukoliko želite zdrave nokte. Takođe, mažite ruke kremom kako bi bile mekane i njegovane i redovno mažite lak za nokte, da vaše ruke izledaju lijepo i ženstveno.

Izvor: lepotaizdravlje