Na osnovu dugogodišnjeg iskustva sa kupcima, poznata cvjećarka iz Njujorka Meredit Vaga Perez je “skenirala” ljude i napravila tipologiju karaktera na osnovu toga koji cvijet im je omiljen.

Miris cvijeća, koje se polako budi, najavljuje proljeće. Ali, ono je mnogo više od živopisnog ukrasa, što potvrđuje izreka: “Reci mi koji cvijet voliš, reći ću ti ko si i kakav si”.

* Ruža

Iako bi mnogi pomislili da ona ide uz stabilne ličnosti, zapravo je avanturistički duh ono po čemu se najviše prepoznaju. Vole da putuju, istražuju, upoznaju nove kulture, pa su uvijek u “punom cvatu”.

* Orhideja

Ljubitelji ovog cvijeta su misteriozni, posjećuju egzotične destinacije i vole luksuz. U odnosu sa drugim umiju da budu perfidni i sebični.

* Lala

Oni koji najviše uživaju u ovom cvijeću, imaju bogat socijalni život i mnogo prijatelja. Vole da eksperimentišu sa hranom i odjećom, a skloni su promjenama i u važnim životnim pitanjima.

* Ljiljan

Nezavisnost je prva asocijacija na ljubitelje ovog prelijepog cvijeta, jednog od rijetkih koji se samooprašuje. Oni vole lijepe stvari i mnogo polažu na cipele i odjevne predmete, prijatne su naravi.

* Magnolija

Pošto raste samo u maju i prilično je rijetka, takve su i osobe koje je preferiraju. Drugačije su, graciozne, djeluju moćno, a često i pripadaju bogatijem staležu.

* Hortenzija

Ko se divi ovom cvijetu, sklon je promjenama u raspoloženja, pa umije da bude i svađalački nastrojen, često i pretjerano osjetljiv u društvu i na radnom mjestu.

* Božur

Ide uz ženstvenost, sofisticiranost, eleganciju. I uz osobe koje se dobro osećaju u koju god zemlju da otputuju.

* Jorgovan

Ako je ovo vaš prvi izbor, znači da ste romantični i volite rijetke, stare predmete. Često se izdvajate svojim uspravnim držanjem.

* Karanfil

Odraz je jednostavnosti, dobrih komunikativnih sposobnosti, umijeća uživanja u malim, običnim stvarima.

* Narcis

Nekada se verovalo da ovaj cvijet ide uz ljude koji vole samo sebe, ali sada se vezuje za one koji su ranjivi, nježni i prilično zatvoreni.

* Ljubičica

Romantične duše, koje se raduju sitnicama i na život gledaju kroz “ružičaste naočare”, obožavaju mirišljavog vjesnika proljeća.

* Visibaba

Ko se raduje njima, znači da je optimista, ima životnu vjeru i nadu, mada mu je ponekad potrebna utjeha i podrška.

* Zumbul

Ako je ovo vaš izbor, onda znači da ste vjerni i istrajni, iako znate i da se opustite i zaigrate.

* Đurđevak

Ovaj bijeli proljećni cvijet je simbol rađanja života, strpljivosti i praktičnosti.

* Jasmin

Miriše na odanost i posvećenost, a ukoliko ga najviše volite u žućkastoj nijansi, to znači da ste ljupki i elegantni.

* Suncokret

Simbol je snage, ponosa, divljenja, ali i oholosti. Zanimljivo je da onome kome ga poklonite, pokazujete da vam je centar svijeta.

* Mimoza

Primorski žuti cvijet vole sigurne, samopouzdane i ljubazne osobe. Ponekad se vezuje i za raskoš i moć.

* Iris

Znak dostojanstva, slave, inspiracije, nadahnuća, hrabrosti. Plavu boju vole sanjalice, koje maštaju o sreći i lagodnom životu, a žuti strasne osobe.

* Ciklama

Prva asocijacija na nju je stidljivost. Ali dominantne osobine ljubitelja ovog cvijeta su i jednostavnost i iskrenost.

* Hortenzija

Ona je znak srdačnosti, a u slučaju da je nekom poklanjate, znači da želite da se pomirite ili izgladite neki nesporazum.

* Bambus

Govori o odanoj i postojanoj osobi, koja drži do tradicionalnih vrijednosti, braka i porodice.

Izvor: novosti