“Jedna suza i zagraljaj svijetu” naziv je djela autorke Tijane Tepić i riječ je o audio knjizi za slijepe i slabovide osobe, čije je snimanje u roku. Promocija ovog djela održaće se u Specijalnoj biblioteci za slijepa i slbovida lica RS (ul. Frane Supila 31 f), u četvrtak, 17. marta u 19:30 časova. 

Ovaj projekat realizuje se u saradnji Gradskog pozorišta Jazavac i Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica. Poeziju su čitali polaznici Studija Jazavac.

Na promociji zbirke učestvovaće i profesor Momčilo Spasojević, recenzent zbirke, gospodin Borislav Maksimović, urednik biblioteke ‘’Ivo Andrić’’ iz Čelinca kao i domaćin promocije Želimir Radinović, direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS.

Pored gospođice Tijane Tepić promociju će voditi glumica NPRS Slađana Zrnić koja je ujedno i predavač u Studiju Jazavac.

Promociju će otvoriti student I godine AUBL  Jovana Kumović, klarinet, u klasi prof. Dejana Trkulje, sa kompozicijom Lui Kaizaka ‘’Arlekin’’ (Louis Cahusac ‘’ Arlequin’’).

Ko je Tijana Tepić?

Tijana Tepić je ovu zbirku poezije pisala od svoje devete godine. U zbirci su i nagrađene poeme sa raznih literarnih konkursa. Rođena je u Kotor Varoši. Učenica je banjalučke Gimnazije i član Studija Jazavac, svira klavir i bavi se istraživačkim ronjenjem.