Ukoliko imate problema sa vlagom i buđi u domu neko od ovih rješenja moglo bi da bude spasonosno!

Ulje čajevca

U flaši s raspršivačem pomiješajte 450 mililitara vode i dvije kašičice ulja čajevca. Dobro protresite i pošpricajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mjesto naknadno brisati krpom. Treba naglasiti da je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana. Pomoći će vam i ekstrakt sjemenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Alkoholno sirće

Ono eliminiše oko 90 odsto plijesni i vlage. Sirće sipajte u flašu s raspršivačem i pošpricajte na ugrožena mjesta. Ostavite neko vrijeme da “odradi” posao. S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osjetljive na mirise.

Hidrogen peroksid

Pomoći će vam protiv vlage i plijesni. Potreban vam je 3% hidrogen peroksid i plastična flašica s raspršivačem. Hidrogen peroksid ulijte u flašu, pošpricajte na vlažna i mjesta prekrivena s buđi, ostavite da djeluje 10 minuta, a potom prebrišite.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete da je pomiješate sa sirćetom ili vodom.

Sjemenke grejpa

U flašu s raspršivačem ulijte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta sjemenki grejpa. Potom flašu dobro protresite da bi se sastojci sjedinili. Tekućinu pošpricajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

Izvor: Večernji.hr