Cipelama i sandalama sa visokom potpeticom jednostavno ne možemo da odolimo. Ali istina je da ova obuća može biti neudobna.

Ako želite da se osetite lijepo i prijatno u cipelama, definitivno ovog proljeća treba da odaberete Oksford cipele. Ova vrsta obuće će učiniti da izgledate šik i moderno i savršena su alternativa baletankama. Možete ih nositi sa skoro svim odjevnim komadima i bilo gdje. One mogu biti odličan dodatak vašoj kancelarijiskoj odjeći ili svakodnevnoj odjeći, jer one mogu da izgledaju sjajno i sa farmerkama i sa haljinom.

Oksford cipele su se prvi put pojavile u Irskoj i Škotskoj, a danas su djevojke širom svijeta opsjednute njima. Možete ih naći u raznovrsnim stilovima, bojama i dezenima, tako da nećete imati problema da pronađete pravi par i upotpunite svoj izgled za proljećnu i ljetnju sezonu.

Oksford cipele su izrađene uglavnom od kože, ali se mogu naći od antilopa ili platna. One su vrlo jednostavne i svestrane i možete ih nositi sa haljinama, šortsevima, pantalonama i farmerkama. Dakle, ako nemate takav par, trebalo bi da požurite i nabavite jedne. Tejlor Svift je zvijezda koja voli da nosi Oksford cipele i ona definitivno zna kako da ih stilizuje.

Pogledajte 30 načina da stilizujete Oksford cipele ovog proljeća.