Staklene flaše od sokova, alkoholnih pića, umaka od paradajza, dječjih kašica i sličnih prehrambenih proizvoda često završe u kanti za smeće, a tamo im nikako ne smije biti mjesto. Želite li svoj dom učiniti zanimljivim i originalnim, ne bacajte staklene flaše, već ih iskoristite kao ukrase. Donosimo nekoliko fantastičnih ideja kako iskoristiti prazne staklene flaše.

Flaša kao vaza za cvijeće

Najjednostavniji način kako iskoristiti bilo koju staklenu flašu je pretvoriti je u vazu za cvijeće. Dobro je operite te namočite i ogulite etikete, natočite u nju vodu te je ukrasite ubranim cvijećem.

Ako flaša ima široko grlo u nju stavite buket ili stručak cvijeća, a onu uskog grla poput flaše za vino možete ukrasiti samo jednim cvijetom ili grančicom. Više flaša raznih oblika i veličina možete udružiti i pretvoriti u bogatu dekoraciju stola.

61212239

Flaša kao ukrasni držač nakita

Staklene flaše dolaze u raznim oblicima, a želite li ih upotrijebiti kao ukras vašeg doma budite kreativni. Jedna od odličnih ideja je ona u kojoj obična flaša može postati stalak za nakit. Flaše operite i osušite, stavite na mjesto gdje želite da stoje te na njih poslažite modne dodatke. Oblik flaše savršen je za čuvanje narukvica, gumica za kosu i sličnih modnih dodatka.

61212228

Flaša kao čaša ili vrč

Staklene flašice širokog grla poput onih za mlijeko ili umak od paradajza možete pretvoriti u čaše. Ovakav ukras idealan je za proslave i dječje rođendane.

Flašice operite i ogulite etikete te u njih natočite sok i stavite slamke u boji. Čaše možete ukrasiti i mašnom ili ukrasnom trakicom zavezanom oko grla što može izgledati vrlo elegantno i zanimljivo. Veće flaše pak mogu poslužiti i kao vrč za sok.

61212229

Flaša ukras za kupatilo 

Ako ih napunite, perlicama, umjetnim cvijećem ili kamenčićima u boji, staklene flaše će postati elegantan detalj na kupatilskom ormariću ili prozoru.

Ali ako ih napunite mirisnom soli ili kupkom za kupanje, šamponom ili sapunom za ruke, obična flašica osim ukrasa postaće i koristan detalj u kupatilu.

61212223

Flaša kao svijećnjak

Staklenu flašu operite i napunite pijeskom ili kamenčićima, ukrasite vrpcama ili papirnim ukrasima te u nju nataknite svijeću. Tako učinite s nekoliko flaša te ih zajedno postavite na ormarić ili stol i dobili ste originalan ukrasni svijećnjak. Flaše možete i obojiti bojom za zid ili staklo i na njoj ispisati poruke ili iscrtati uzorke.

61212230

 

Flaše kao dekoracije u vašoj bašti

Flaše od mlijeka, sokova i drugih namirnica možete lijepo ukombinovati kao ukras za vašu baštu.

U neke možete čak posaditi i cvijeće.

61212240

Staklene flaše širokog grla kao čaše za sok

61212225

Staklena flaša kao dekoracija

61212222

Reciklirana flaša za domaće maslinovo ulje ili rakiju

61212235

Flašice kao ukras za svadbeni stol

61212237