Izvođenjem monodrama Matije Bećkovića “Reče mi jedan čoe`k, ćeraćemo se još” i Dragana Uskokovića “Čegović”, glumac Petar Božović održaće u subotu, 16. aprila, u Banjaluci humanitarno veče za Jadranku Stojaković.

Božović je poručio da je to, osim materijalne, ljudska i psihička podrška ovoj značajnoj umjetnici, kojoj se na ovaj način želi odužiti za sve lijepe trenutke koje je stvarala svojom muzikom.

Možda je trenutak da pozovemo da joj pomognu i oni koji su u većoj mogućnosti nego mi da joj trajnije reše probleme oko lečenja i materijalnih troškova”, rekao je Božović novinarima.

On je naveo da će publika moći da vidi i čuje koktel iz monodrama istaknutih pisaca, kao što su Petar Petrović NJegoš, Matija Bećković, Vuko Bezarević, te Zoran Kopitović.

Božović je dodao da je uživanje igrati pred banjalučkom publikom, te pozvao sve koji su u mogućnosti da dođu na humanitarno veče i uživaju u predstavi u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Jadranka Stojaković, koja već nekoliko godina živi u Banjaluci, duže vrijeme boluje od multipla skleroze. NJoj je i ranije stizala podrška od kolega koji su održavali humanitarne koncerte.

Izvor: srna