Fleke nastale zbog prekomjernog znojenja su jedna od gorih stvari koje mogu da nam se dese…

Ponekad je ignorisanje zlato. Kada ne primijetite da imate fleke od znoja, onda je u redu, možda ih niko neće ni vidjeti – što je rijetkost. Ali kada ih primijetite, što je uvijek slučaj, ne uhvati vas samo sramota, već počinjete da se znojite više zbog toga. To je nezaustavljivi krug srama i znojenja.

Srećom,postroje načini uz pomoć kojih možete izbjeći takvu situaciju. Sa ova ttri profesionalna savjeta, moći ćete da zaustavite pravljenje fleka od znoja i da budete sigurne svaki put kada izađete negdje po toplom vremenu!

1. Puder za bebe

Puder za bebe možete staviti na haljine, tako što ćete ga nanijeti na područje gdje treba da bude pazuh i ispeglati ga preko. Puder će predstavljati barijeru koja neće dozvoliti flekama da nastaju. Uradite ovo prije svakog oblačenja i fleka neće biti!

2. Tuferi – upijači

Upijači ili tuferi su odlična stvar za sve one koji imaju ovaj problem. Jednostavno zalijepite upijač za majicu koju nosite, u područje ispod pazuha i fleke neće moći da nastaju, jer će upijač sve upiti. Pritom možete birati one sa mirisom ili sa dodatkom pudera.

3. Pamučne potkošulje

Pamučne potkošulje ili bilo koje pamučne majice koje možete nositi ispod “glavne” bluze ili košulje su takođe odličan način da držite znoj podalje od njih – majica koju želite da svi vide. Pamučna potkošulja će upiti višak znoja i zaštiti drugu majicu od fleka.