Uprava Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci spremna je da za pola marke po obroku snizi cijene hrane u menzi za studente koji kod njih ne žive ili da vrati stare cijene, ali pod uslovom da Ministarstvo prosvjete i kulture to finansijski podrži.

Zaključci su ovo jučerašnje sjednice Upravnog odbora te ustanove, koji će već do kraja sedmice biti upućeni na adresu resornog ministarstva. Direktor Zoran Babić kaže da oni odmah mogu za pola marke sniziti cijene obroka, ali da za vraćanje starih cijena Upravni odbor ne može glasati, ukoliko to nije pokriveno grantom koji dobijaju.

Broj studenata koji se sada hrani u menzi mnogo je manji nego ranijih godina, međutim, Babić poskupljenje pravda akumuliranim dugovima, koji im otežavaju rad.

Generalni sekretar Unije studenata RS Ratko Savić kaže da će se Unija boriti da hrana u menzi bude jeftinija, zbog čega će tražiti sastanak sa resornim ministrom, pa čak i premijerom ako bude potrebno.

Da hrana u menzi poskupi, i to više od tri puta, odlučio je Upravni odbor, i to jednoglasnom odlukom pet članova, među kojima su i dva studenta.

Ti članovi su juče glasali i da novinari budu izbačeni sa sjednice, iako im je ranije rečeno da mogu prisustvovati.

Izvor: glassrspske