Odlučna, uporna, dosljedna, realna, stabilna, beskompromisna, čulna, svojeglava, izdržljiva, tolerantna, tvrdoglava, odgovorna, brižna, sposobna, snažna, zavodljiva, fokusirana – sve to opisuje ženu Bika.

Ali njena najveća snaga leži u dvije pobjedničke stvari koje posjeduje – osjećajnost i strpljivost. Blage je naravi, ali to ne znači da se njome može manipulisati – o mnogočemu ima čvrsta mišljenja koja se teško mogu promijeniti – a pokuša li neko ‘testirati’ njene granice probudit će njen vatreni temperament.

Ipak, žena Bik izbjegava pokazivati svoj temperament jer u životu teži ravnoteži i sigurnosti. Voli prirodu i najviše od svega želi živjeti u ugodnom i raznobojnom okruženju. Nije avanturistica i ne voli rizikovati zbog čega se ne zna najbolje nositi s naglim promjenama. Bolje funkcioniše u rutini, zbog čega gotovo nikada ne traži sama velike životne promjene već ih izazovu neki vanjski faktori. Ipak, kakva god joj iskustva život donese brzo uči iz njih i vrlo vjerovatno neće dvaput ponoviti istu grešku.

Seks & Veze

Jedan je od najpredanijih i najodanijih horoskopskih znakova. U vezu nikad ne srlja, jako joj je važno u potpunosti upoznati partnera i biti sigurna da je izabrala onog pravog prije nego se obaveže i upusti u ozbiljnu vezu. A jednom kada se obaveže, to je vjerovatno zauvijek.

Muškarac koji je želi osvojiti mora biti spreman na dosta udvaranja i zavođenja jer to je put do srca ove žene. Onaj koji je osvoji od žene Bika će dobiti jako puno jer ženi rođenoj u ovom horoskopskom znaku u prirodi je brinuti se za druge, zbog čega će se u vezi truditi davati što više sve dok joj je partner odan i vjeran i dok joj pruža osjećaj sigurnosti i zaštite. Mnogi koji su proživjeli to iskustvo, opisuju ženu Bika kao očaravajuću ljubavnicu.

Ljubavne partnere često iznenadi svojom virtuoznošću u krevetu. Seks doživljava kao zemlju fantazije u koju bježi od zemaljskih aspekata života. Strastvena i nježna, razmazit će partnera u spavaćoj sobi, ali i izvan nje. Ljubavne odnose voli začiniti seksi razgovorima i lukavim zavođenjem. Ipak, manje joj je važno što joj partner govori, već su joj puno bitnija njegova djela. U ljubavi najbolje se slaže s Rakom, Djevicom, Jarcem i Ribom.

Prijateljstvo

Imate prijateljicu koja vam je u spomenar u osnovnoj školi napisala „najbolje prijateljice zauvijek“? Ako ste godinama poslije i dalje najbolje prijateljice velika je vjerovatnoća da je ta prijateljica rođena u znaku Bika. Svoja prijateljstva shvaća ozbiljno, njeguje ih, a svojim prijateljima nesebično se posvećuje te im ostaje lojalna.

Zauzvrat, od prijatelja očekuje jednaku lojalnost i ako bude tako prijateljstvo će trajati zauvijek. Za sreću nije joj potrebna horda prijatelja, njen je moto kvalitet prije kvantiteta, i to vrijedi za većinu područja njenog života, ne samo prijateljstvo. Ljude koji joj se ne sviđaju prije će ignorisati nego započinjati svađu s njima.

61068641-zena-bik-horoskopIzgled

Velike, ekspresivne oči sa spuštenim kapcima, punije senzualne usne, vitak, elegantan vrat, širi grudni koš i krupnija građa neke su od fizičkih odlika tipične žene Bika. Vrat je dio tijela kojim vlada ovaj znak pa je kod njih vrlo često izražen i vole ga istaknuti ogrlicama, lančićima, šalovima, maramama.

Građa tijela obično je robusnija te su srednje visine ili malo ispod prosjeka. Lice je obično četvrtasto ravnih crta, dok je glava prilično okrugla. Imaju manje uši priljubljene uz glavu te okruglu, nekad i bucmastu bradu sa šarmantnom rupicom. Nos je obično kraći s podignutim vrhom i proširenim nosnicama. Krase ih blage i nježne oči te pogled ‘kao u psića’ i pripadnici jačeg pola teško odolijevaju zavodljivom šarmu kojim te oči zrače.

Većina žena ovoga znaka može se pohvaliti odličnim stasom te i u starijoj dobi izgledaju mladoliko, svježe i snažno.

Stil

Njihov životni moto kvalitet prije kvantiteta snažno je opisuje i u njenom stilu oblačenja. Kupuje samo kvalitetnu odjeću sašivenu od najfinijih materijala, a poznata je i po svojoj sklonosti markiranoj odjeći.

U ormaru tipične žene Bik uvijek će se naći kostim ili odijelo šiveno po mjeri jer ova žena zna da odjeća koja joj savršeno stoji nikad neće izaći iz mode. Praktične, otmene i sa puno ukusa, Bik će prije izabrati ravne cipele s diskretnim ukrasom na njima nego štikle te besprijekorno sašivene hlače nego mini suknju. Njihova suptilnost jasna je i u izboru boja koje preferira, redom neutralne i pastelne poput bež, boje bjelokosti i kaki sa smeđim ili zlatnim akcentima. Međutim, odlično joj stoje i ružičasta i zelena.

Što se tiče frizure i mejk-apa, njen zaštiti znak su ‘smoki ajs’ i duga, raskošna kosa. Nikad joj nije žao dati više novca kako bi njena kosa bila što ljepša, a najdraži su joj proizvodi oni koji kosi daju volumen i lijepo miriše.

Stil kupovine

Žena Bik će u kupovinu uvijek ići planirano i neće ‘bezglavo’ lutati buticima, već će ići u one markirane u kojima već zna da će pronaći odjeću po svom ukusu. Pri tome će dobro proučiti od kakvih materijala je ta odjeća izrađena jer jeftina sintetika ne dolazi u obzir. Imaju i jednu simpatičnu naviku – mirišu materijale kako bi bile sigurne da su prirodni i kvalitetni.

61068619Stilska ikona

Jedna od najpopularnijih žena na svijetu rođenih u znaku Bika je 33-godišnja glumica Dzesika Alba. Druge žene dive se njenoj ljepoti i stilu oblačenja koji redovno odiše jednostavnošću zbog čega ga je lako kopirati.

Dzesika zna da joj odlično stoje neutralne, pastelne boje pa često bira odjevne kombinacije u tim bojama, ali isto tako voli se „zaogrnuti“ u ružičastu kao i u odjeću sa cvjetnim dezenom koji je takođe jedan od modnih imperativa Bikova. Alba je isto tako ljubiteljica prirodnih, ugodnih materijala koje obožava svaka žena Bik.

Slavne žene Bikovi koje nas takođe inspirišu svojim stilovima su glumice Cate Blanchett, Penélope Cruz, Uma Thurman i Megan Fox.

Klasični parfemi koji odišu strašću najbolje pašu ženama Bikovima. Dobar izbor bit će Diorov ‘Dune’, ‘Tresor’ od Lancomea, Guerlainov ‘Shalimar’, Chanelov ‘Allure’ te ‘Hot Couture’ s potpisom Givenchyja.

Izvor: zadovoljna