U subotu 16. aprila 2016. godine na Ekonomskom fakultetu PIM univerziteta Banja Luka sa početkom u 11:00 časova održano je prvo takmičenje iz Osnova ekonomije za učenike srednjih škola. 

Cilj takmičenja, pored onog osnovnog, a to je buđenje takmičarskog duha i motivisanje učenika na rad, bio je okupljanje učenika zainteresovanih za slične segmente društva, a samim tim i njihovih mentora i profesora te ostvarivanje novih kontakata u svrhu saradnje i organizovanja što većeg broja sličnih vannastavnih aktivnosti.

Takmičenje je okupilo učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola koji su na ovaj način predstavljali sebe, svoje profesore i škole iz kojih dolaze.

Pored banjalučkih srednjoškolaca, na takmičenju su učestvovali najbolji učenici iz srednjih škola Srpca, Novog Grada, Drvara…

Stručni žiri ovog takmičenja, u sastavu doc. dr Mladen Ivić, mr. Edin Strukan i doc. dr Ranko Mijić, je na osnovu pismene provjere znanja i  precizno definisanog bodovanja  ocijenio radove i nagradio najbolje rangirane takmičare. Za najuspješnije  učenike – učesnike takmičenja, upriličene su novčane nagrade i diplome kao svjedočanstvo o postignutom uspjehu.

Pokazavši najveći nivo znanja iz Osnova ekonomije, prvu nagradu osvojila je Jelena Mandić, učenica JU Srednjoškolskog centra „Đuro Radmanović“ iz Novog Grada, dok su druge dvije nagrade ostale u Banjoj Luci.

pim takmicenje-1

Nakon takmičenja, učesnici i gosti, nastavili su druženje na koktel zabavi u klubu PIM Univerziteta.