London će ovog ljeta dobiti izuzetno neobičan restoran u kojem će gosti moći jesti potpuno goli, a lista čekanja već sadrži blizu 30.000 imena.

Restoran Bunyadi u centru grada bit će otvoren samo tri mjeseca i podijeljen na dva dijela – za odjevene i golišave goste. Ukupni kapacitet restorana je 42 mjesta, tako da očigledno neće svi doći na red da ovdje objeduju.

160428140.1_mn

Kako je najavljeno, mjesto je osmišljeno da bi ljude vratilo prirodi, daleko od zamki života u moderno doba, a gosti će za vrijeme posjete moći ostaviti i svoje mobitele i udaljiti se od svjetla sijalica.

160428140.3_mn

Gosti će sjediti pod baldahiinima, sva hrana bit će im spremljena na vatri drveta, u posuđu od gline i sa jestivim priborom, a stolove pregrađene bambusom će osvjetljavati svijeće.

160428140.2_xl

Vjerujemo da bi ljudi trebali dobiti priliku da uživaju u izlasku koji će isključiti hemikalije, umjetne boje, struju, gas, telefone, pa čak i odjeću, ako tako žele. Naša ideja je istinski oslobađajuće iskustvo“, kazali su iz Bunyadija.

160428140.4_mn

Svima koji budu željeli da jedu “kao od majke rođeni” bit će osigurani ogrtači, prostorije za presvlačenje i ormarići na zaključavanje, a u restoranu neće biti moguće fotografisanje.