Vjerovatno ste se mnogo puta zapitali kako neka slika može da košta po nekoliko hiljada evra, a da ne izgleda ništa posebno – vaše dijete bi moglo isto to da napravi za jedan dan. Mi mislimo da je svaka osoba talentovana, samo da je potrebno probati uraditi nešto – naslikati ili napraviti.

Da ne biste trošili i previše novca na svakakve „umjetničke radove“, predstavljamo vam par kreativnih ideja koje možete iskoristiti za dekorisanje bilo koje prostorije u vašem domu.

1. Orijentalni detalj

Unesite malo orijentalnog duha u svoj dom uz pomoć starih diskova, lijepka i tanjira ili činije za posluživanje.

Stare CD-ove nemojte bacati, već ih iskoristite za ovaj zanimljivi projekat.

– Isijecite CD-ove na komadiće po željenoj veličini;

– Nanesite višenamjenski lijepak na posudu i krenite da lijepite komadiće od ivica ka sredini;

– Kada se sve lijepo osuši, kako ne bi ostajao prostor između, nanesite sloj fug mase i sačekajte da se osuši. Zatim čistite komadiće od fug mase i posao je završen.

cd

2. Detalj prirode

Izaberite granu sa drveta iz vašeg dvorišta ili obližnjeg parka i od nje napravite šablon za umjetnički rad. Sve što vam je potrebno su boja u spreju, veći papir ili platno i grana sa lišćem. Postavite granu na platno (ili papir) i isprskajte sa bojom. Po izboru možete još dodavati detalja.

cvet

3. Drvo sa dugmićima

Bez mnogo muke, drvo sa šarenim dugmićima može „izrasti“ na vašem zidu. Nacrtajte drvo na platnu i dekorišite grane sa šarenim dugmićima po vašoj želji. Na ovaj način ćete iskoristiti sve dugmiće koji vam stoje u kutiji i koje nećete nikad iskoristiti.

c dugme

4. Slika sa trakama

Napravite živopisnu, geometrijsku sliku uz pomoć traka i veselih boja. Zalijepite trake u različitim pravcima, a prazan prostor koji je između obojite u različiitimm bojama po željama. Kada se boje osuše, skinite trake i vidjećete kakvo umjetničko djelo ste dobili.

cccc

5. Apstraktna umjetnost

Stvorite apstraktnu sliku na platnu kao profesionalni slikar i to uz pomoć samo dvije stvari : boja i fena za kosu. Nanesite željene boje po platnu (u malo debljem sloju) i napravite neki zanimljivi oblik. Dok je boja još svježa, uperite fen ka njoj – jačina vazduha će ravnomjerno raspršiti boje i dobićete nevjerovatnu sliku.

cccc1

6. Iskoristite stare miljee

Evo još jednog načina da iskoristite stare miljee koji odavno nisu u modi. Na platno ili veći papir i na željena mjesta stavite miljee. Preko isprskajte boju u spreju, pa polako skinite miljee. Na platnu ili papiru će ostati zanimljive šare koje će na savršen način osvježiti prostoriju.

milje

Foto: brightside